Kasutaja:Dobrovolskaya/Kuuba loodusressursid

Allikas: Vikipeedia

Kuuba maavarad[muuda | muuda lähteteksti]

Riik on suhteliselt maavaradega rikas. Saare läänes pooles on leitud paljutõotavad nafta- ja gaasimaardlad. Kuuba on suured koobaltilademed (26% maailma reservidest) ja niklilademed (800 mil.t. - teine koht ​​maailmas). Samuti maa sügaval asub kuld, hõbe, kroom, vask, mangaani ja rauamaak, ehitusmaterjalid(kvartsliiv).

Kuuba taimede ja loomade ressursid[muuda | muuda lähteteksti]

Taimestik[muuda | muuda lähteteksti]

Troopika taimestik riikides on erinev: on olemas rohkem kui 30 liiki palme, mägedes kasvavad punased, mustad ja sandlipuud, virgiinia mänd, masiflora, tsitruselised. Laialdaselt on esindatud palmid ja rannikul mangroovtaimestik. Metsad võtavad aset 10% saare pindalast. Tasandikud on kaetud rohtukasvanud savannadega.

Loomade ressursid[muuda | muuda lähteteksti]

Kuuba fauna, tänu saareline asendile, on üsna kehv. Lisaks kannatas ta oluliselt nii inimtegevuse tulemusest. Kuubal puuduvad röövloomad ja mürgised maod. Saarel elavad närilised, roomajad, ja linnud putukatega (liiv vanakraamiturg ja Anopheles sääsk). Merevetes leiduvad väärtuslik töönduskala, karpid, homaarid, krevettid, kilpkonnad.

Mullad[muuda | muuda lähteteksti]

Üsna suurt pindalat võtavas rannikuäärsed märgalad, eriti edelarannikul. Turva kiht nendel on umbes 1 meeter. Üsna märkimisväärne hulk vahendeid turvast saab kasutada väetiseks ja kütuseks. Tasandikel on suured maaalad, mida võtavad punased, hallid ja mustad mullad. Nad on head, et kasvada troopilisi kultuure, eriti suhkruroost. Rannikualadel, jõe orgude alumises osas ja alluviaalsetel mulladel toimub riisikasvatus. Kollane-punane liiv ja liivsavi karstialadel orudel on soodsad tubaka kasvatamiseks. Märg savi ja liivsavi mullad madalikud on hõivatud kohvi ja kakao istandustes.