Mine sisu juurde

Kasutaja:Boy/Lotmaniana

Allikas: Vikipeedia

Kirjavahetus Lotmaniana Tartuensia leheküljel asuvate fotode kasutamiseks:

From: Boy
To: Silvi Salupere
Date: Feb 20 2006

Tere,

Kirjutan Teile, kuna olete märgitud ühena veebilehekülje Lotmaniana Tartuensia (http://www.ut.ee/lotman/ee/) koostajatest ja sooviksin kasutada selle lehekülje materjale vaba internetientsüklopeedia Vikipeedia ( http://et.wikipedia.org) koostamisel. Eeskätt huvitavad mind praegu leheküljel toodud fotomaterjalid. Kas saaksite mingit osa neist (kasvõi vähendatud kujul) anda tasuta vabasse kasutusse. Soovi korral on võimalik viidata fotode allikale. Olgugi, et Vikipeedia on kasumit mittetaotlev ettevõtmine, mida koostavad vabatahtlikud oma vabast ajast kaasneb materjali Vikipeedias avaldamisega ka luba, et fotosid võib keegi kolmas kasutada tasulistes väljaannetes. Loodan, et selline asjaolu Teid ei takista. Samuti olete teretulnud Vikipeedia projektis kaasa lööma.

Ette tänades, - Boy


From: Silvi Salupere
To: Boy
Date: Feb 21 2006

Tere!

Kahjuks ei oska ma fotode kohta küll midagi lubada, sest mina vastutan ja teen vaid eestikeelset osa ja fotod on võetud venekeelse saidi pealt ja pärinevad isiklikest arhiividest. Peaksite pöörduma nende poole. Näiteks aadressil ilon.fraiman@ut.ee.

Parimat

Silvi



From: Boy
To: ilon.fraiman
Date: Feb 22 2006

Tere,

Sain Teie kontakti Silvi Saluperelt ja kirjutan, kuna tema väitel olete üks veebilehekülje Lotmaniana Tartuensia ( http://www.ut.ee/lotman/) koostajatest kes võiks mind osata aidata alljärgnevas küsimuses. Nimelt sooviksin kasutada selle lehekülje materjale vaba internetientsüklopeedia Vikipeedia ( http://et.wikipedia.org) koostamisel. Eeskätt huvitavad mind praegu leheküljel toodud fotomaterjalid. Kas saaksite mingit osa neist (kasvõi vähendatud kujul) anda tasuta vabasse kasutusse. Soovi korral on võimalik viidata fotode allikale. Olgugi, et Vikipeedia on kasumit mittetaotlev ettevõtmine, mida koostavad vabatahtlikud oma vabast ajast kaasneb materjali Vikipeedias avaldamisega ka luba, et fotosid võib keegi kolmas kasutada tasulistes väljaannetes. Loodan, et selline asjaolu Teid ei takista. Samuti olete teretulnud Vikipeedia projektis kaasa lööma - semiootika pole meil sugugi hästi kajastatud.

Ette tänades, - Boy



From: Silvi Salupere
To: Boy
Date: Feb 25 2006

Tere!

Ilon palus teile vastata, et nad on ainult rõõmsad, kui te kasutate neid pilte ja panete viite Lotmani leheküljele. Samuti lubas ta lähiajal sinna pildiallkirjad panna.

Parimate soovidega

Silvi


From: Boy
To: Silvi Salupere
Date: Feb 25 2006

Tere,

Suur tänu. Üks tehniline küsimus. Me peaksime märkima piltide juurde nn. litsentsitingimused, mille alusel need vikipeedias avaldatud on. Ilmselt ei ole Teil selles osas veel võetud mingit kindlat seisukohta (ja asju täpsemalt uurimata on keeruline otsustada) aga ma siiski proovin selgitada.

Vaikimisi on Vikipeedias avaldatavate materjalide litsents GNU Free Documentation litsents, mille eestikeelse tõlke mustand asub aadressil http://et.wikipedia.org/wiki/GNU_FDL_%28t%C3%B5lkimine%29 . Hoiatan juba ette, et selle lahtimõtestamine on süvenemata keerukas. Lihtsustatult sisaldab litsents seda, et selle alusel avaldatud materjal ja ka sellest tuletatud materjal on kõigile tasuta kasutatav ja muudetav nii isiklikuks kui äriliseks kasutamiseks. Litsents määratleb ka seda, mil moel tuleb säilitada viiteid algsele allikale ja vahepealsetele muutjatele.

Vikipeedias on kasutatud muid sobivaid litsentse (nt. Creative Commons Attribution-Share-Alike jms), mis oma olemuselt on sarnased GNU litsentsile, kuid määratlevad algallikale viitamist ja materjalist tuletatud tööde tegemist veidi erinevalt.

Veel ühe alternatiivina võib kasutada materjali vabasse kasutusse andmist, millega autor ei pane materjali kasutamisele mingeid piiranguid.

Kui teil pole litsentsi osas mingeid eelistusi siis avaldaksime materjali just GNU Free Documentaion litsentsi alusel. Kas see sobib Teile?

Veelkord suur tänu ja edu edaspidiseks,

Boy


From: Silvi Salupere
To: Boy
Date: Feb 25 2006

Tere!

Jah, need GNU tingimused sobivad meile.

Jõudu edaspidiseks

Silvi