Mine sisu juurde

Kasutaja:Annabel mddmsmsm

Allikas: Vikipeedia

TAKISTUSSÕIT

Takistussõitu on vōimalik igat moodi teha , nii hobusega, tõuke/jalgrattaga jne.See leht on aga hobusega takistussõidust.

Takistussõit on omamoodi LIHTNE kuid oma moodi ka RASKE.Seda on võimalik igat kõrgust hüppab mida hobune hüppab.

Tänapäeval toimub väga plaju erinevaid ratsavõistluseid kus on takistussõit.Takistussõit võib ka olla eluohtlik,kui kukkuda hobuse seljast natuke õnnetumalt siis võib ees oodata sind kriitiline seisund.Sa võid näiteks saada luumurru,peapõrutuse,lämbumine,hobune võib astuda sulle peale kui kukkud,ja nii edasi on väga palju erinevaid juhtumeid kui sa kukkud hobuse seljast.

Takistussõit võib tunuda ainult lihtne kuid selleks on vaja palju õppida.Meie praegused Eesti kuulsad takistussõitjad on Hanno Ellermann,Kullo Kender,Urmas Raag jne.

Tavaliselt harjutatakse takistussõitu üksikust takisusest mid on umbes 20-50cm. Kui treener näeb et see hyppe on läinud hästi,minnakse juba kõrgema juurde,umbes 50-60cm.Ja need kõrgused ongi päris alguses kui sa hakkad hüppama.

MIKS NII MADALAD TAKISUSED ALGUSES? See on selle pärast kuna ratsanik peab saama hüppe tunnetuse kätte ja peab õppima tasakaalu hoidma ja säärega märku anda.

MIKS PEAB OLEMA SÄÄR HOBUSEL ÜMBER? See on sellepärast et säärega annad sa hobusele märku et kas ta hüppaks või mitte ja säärega saab ka tasakaalu hoida.

Maailma kõige kõrgem takistus on 2m38cm kõrge.Seda suudavad väga väga vähesed hobused hüppata.