Mine sisu juurde

Kasutaja:Aivai/liivakast

Allikas: Vikipeedia

(Kasutaja aivai arutelu:kiuk122/Autotööstus)

1) Artikkel algab üldisema "auto" mõistega ning mõiste hõlmab nii laiemat kui ka kitsamat tähendust. Eriti meeldisid erinevat liiki mootorite animatsioonid, need teevad ka võhikule asja selgeks või siis vähemalt selgemaks. Järgneb loogiliselt kitsam mõiste "autotööstus", mida kenasti selgitatakse.

Mõistetest siirdutakse ajalukku, mis andis esimestest mootorijõul liikuvatest mehhanismidest ülevaate. Kui mootoritemaailm on tavaliselt meeste pärusmaa, siis oli meeldiv lugeda, et tõuke andis autotööstusele hoopis naine.

Turvalisus on vajalik alalõik, mida käsitleda, sest igapäevased uudised toovad meile teateid autoõnnetustest, kus mõnigi inimene on eluga pääsenud tänu autotootjate pingutustele muuta liiklusvahend turvalisemaks. Selles alalõigus esimese lause sõnastus vajaks ümbersõnastamis ning jäi lõiku lugedes mulje, et ainult plastmassi kasutusele võtmine tagab reisijate turvalisuse.

Majanduse alalõigus sobiks käsitleda ka seda, et millist transporditeenust mootorsõidukutega osutatakse.

2) Viited on sobivalt vormindatud, viitamine toimub autoriteetsetele allikatele, minu meelest ei jäänud millelegi viitamata.

3) Artiklis on kasutatud Vikipeedia inglise keelseid artikleid ning nendest on tehtud valik, mida eesti keelde tõlkida.

Autoripoolt on ära tehtud vajalik töö - nüüd on võimalus selle teemalist infot lugeda eesti keeles, sest kõik ei valda inglise keelt.