Kara Thrace

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Kara "Starbuck" Thrace)
Kara Thrace
Sünniaeg ?
Caprica
Piloodi kutsung Starbuck
Auaste

Leitnant (kuni 2. hooaja 11. episoodini)

Kapten
Amet Viperi piloot
Sugu naine
Näitleja Katee Sackhoff

Kara "Starbuck" Thrace on fiktiivne tegelaskuju "Battlestar Galactica" uusversioonis. Starbucki kehastab sarjas Katee Sackhoff.

Ülevaade[muuda | muuda lähteteksti]

Starbucki on kirjeldatud kui "televisiooni keerulisimat tegelaskuju". Algselt oli Starbuck valmis surema, sest ta ei väärtustanud oma elu. Hiljem aga oli ta valmis end oma kaaslaste nimel ohverdama, sest väärtustas kõike elusat.

Kara Thrace omab mõningaid paralleele algse 1978. aasta versioonis olnud Starbuckiga: mõlemad on tulipäised, neid peetakse parimateks pilootideks, mõlemal on kalduvus ülemustele vastu hakata; nad on mängurid, kes naudivad alkoholi ja sigareid. Mõlemas versioonis teevad nad hädamaandumise mahajäetud planeedile, kust pääsevad minema allatulistatud Cyloni laevaga.

Kara Thrace'il oli suhe Viperi piloodi Zak Adamaga, kelle Viperiga juhtus operatsiooni käigus õnnetus, milles Zak sai surma. Zaki surm lõi sassi suhted tema isa komandör William Adama ja Zaki venna Lee vahel, kes süüdistas isa Zaki sundimises sõjaväeteenistusse ja seeläbi tema surmas. Kara ja Williami kokkupuude tõi kaasa isa ja tütre suhte.

USA Today iseloomustas Kara "Starbuck" Thrace'i kui "katkist sõdalast, kes on võidelnud õigetel põhjustel, kuid kaotanud midagi seda teed käies".