Infopäring

Allikas: Vikipeedia

Infopäring (inglise keeles Request For Information; RFI) on päringu liik, millega ostja küsib tarnijailt informatsiooni kaupade ja/või teenuste kohta, mida võiks tarnija talle pakkuda. See on ühtlasi hankeprotsessi etapp, mille puhul on teada üldine või ettevalmistav probleemi või vajaduse kirjeldus ja pakkujatel palutakse anda nõu, kuidas defineerida probleemi, vajadust teha paremini või pakkuda hoopiski alternatiivne lahendus.

Hankija küsib potentsiaalselt tarnijalt informatsiooni kaupade ja/või teenuste kohta, mida võiks tarnija talle pakkuda. Uuritakse välja, mis eristab konkreetset tarnijat ülejäänuist. Infopäringu esitamisega ei näita ostja välja soovi sõlmida tarnijaga ostu-müügileping, kuid üritab näidata end tarnijale võimaliku ja atraktiivse kliendina.

Infopäring peaks olema loogiliselt struktureeritud, lihtne ja sellele vastajale arusaadav. Hästi koostatud infopäring peab võimaldama vastata küsimustele lühidalt, edastades hankijale oma ettevõtte kohta kõige olulisemat teavet. Pärast vastuste saamist selekteeritakse vastavalt varem määratud kriteeriumitele tarnijad, kellele saadetakse järgmises etapis hinnapäring (RFQ) või ettepaneku päring (RFP). [1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Hanke- ja ostujuhtimine. Seilecs. 2023. ISBN 9789916985205.