Ihu ja hingega internetis: kuidas mõista sotsiaalmeediat

Allikas: Vikipeedia

"Ihu ja hingega internetis: kuidas mõista sotsiaalmeediat" on 2017. aastal Tallinna Ülikooli Kirjastuse avaldatud esimene eestikeelne raamat interneti- ja sotsiaalmeediauuringutest. Raamatu autor on Katrin Tiidenberg.

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Raamat selgitab võrgutehnoloogiast vahendatud inimsuhtluse ja minaloome erinevaid tahkusid sidudes originaaluurimuste andmeid rahvusvaheliste uuringute tõlgendustega. “Ihu ja hingega internetis” on mõeldud kõigile, keda huvitab inimeseks olemine tänases digitaalselt rikastatud elukeskkonnas. Raamat juhatab lugeja selgelt ja mõistetavalt läbi digielu võtmemõistete, arutledes platvormilubavuste, muutuvate kultuurinormide, visuaalse eneseväljenduse, digitaalse minaloome, online-kogukondade, digitaalse kehalisuse ning kehtivaile tavadele vastuhakkamise üle.

Ehkki sellele, kuidas ja miks inimesed sotsiaalmeediat kasutavad, ei ole võrgutehnoloogiast palistatud ja kiirelt muutuvas maailmas ajatut ja universaalset vastust, pakub autor vajaliku ülevaate viimaste aastate teemakohastest teadusuuringutest, soovitab keeruka situatsiooni mõistmiseks sobivaid analüütilisi raamistikke ning illustreerib seda kõike empiiriliste andmetega. “Ihu ja hingega internetis” on inimkeskne, sotsiaalteaduslik käsitlus võrgustatud maailmas inimeseks olemise, suhtlemise ja suhestumise kogemustest ja tulemustest.

Autor[muuda | muuda lähteteksti]

Dr. Katrin Tiidenberg on Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi sotsiaalmeedia ja visuaalkultuuri dotsent, järeldoktorant Taanis Aarhusi Ülikooli Kommunikatsiooni ja Kultuuri instituudis ning Eesti Noorte Teaduste Akadeemia liige. Tema teadustöö keskendub digitaalselt rikastatud suhtluse, visuaalse eneseesitluse ja mõlemaga seotud kultuuriliste normide uurimisele.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Meedias