Homecoming

Allikas: Vikipeedia

"Homecoming" on USA rokkbändi Green Day 12. laul albumilt American Idiot.

Laulu sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Laulu peategelane on Jesus Of Suburbia, kes esineb peaaegu kogu albumi vältel. Kuna ta saab aru, et linna kolimine polnud hea mõte, siis otsustab ta koju agulisse tagasi tulla.

Laulu liigendus[muuda | muuda lähteteksti]

Laul on 9 minutit pikk ning see on jaotatud viieks osaks. Kolmanda osa kirjutas ning laulis linti bassist Mike Dirnt, neljanda trummar Tre Cool.

I. Death Of St. Jimmy ('Püha Jimmy surm')

Jeesus mõtles koju tulla, kuid selleks oli vaja hävitada tema teine isiksus Püha Jimmy, kes tegeles narkodiilerina ning oli üldse kuratlik tegelane. Ta viskab Jimmy oma peast välja, ise öeldes laulus, et Jimmy lasi enda ajud püssiga lahte ning see on Jeesuse enda privaatne enesetapp.

II. East 12th Street ('East'i 12. tänav')

Jeesus oli saanud korraliku tööotsa sekretärina, kuid talle ei meeldi see koht ning ta sooviks parema meelega teha midagi muud.

III. Nobody Likes You ('Sa ei meeldi kellelegi')

Jeesusele tuleb meelde, kuidas tema tüdruk, keda kutsutakse albumis Whatsername'iks, tema maha jättis. Tema lahkumissõnad, milles ta andis teada ka selle, et isegi Jeesuse sõbrad on ta ära põlanud, kummitavad Jeesusel peas. "Nobody likes you, everyone left you, they're all out without you, havin' fun" - "Sa ei meeldi kellelegi, kõik on su hüljanud, nad on kõik sinuta väljas ning neil on lõbus."

IV. Rock'N'Roll Girlfriend ('Rock'n'rolli tüdruk')

Jeesus saab oma kodukandi sõbralt Tunnylt, kes otsustas paikseks jääda, kirja. Tunny mainis, et tal on palju rock 'n' rolli asju, nagu auto, maja jne.

V. We're Coming Home Again ('Me tuleme uuesti koju')