Henrik Toft Hansen

Allikas: Vikipeedia
Henrik Toft Hansen

Henrik Toft Hansen[1] (sündinud 18. detsembril 1986) on Taani käsipallur, kes mängib joonemängijana. Ta esindab käsipalliklubi Paris Saint-Germain[2] ning Taani käsipallikoondist.

Toft Hansen alustas oma käsipallurikarjääri kodulinnas Næstvedis, mängides kohalikus klubis Næstved HK. Seejärel liitus ta Taani kõrgliiga klubiga GOG Håndbold, kus ta tõestas end ühe parima joonemängijana Taanis. Toft Hansen oli ka Taani käsipallikoondise liige, kellega ta on saavutanud mitmeid suurepäraseid tulemusi rahvusvahelistel võistlustel.

  1. 2012. aastal liitus Toft Hansen Bjerringbro-Silkeborgiga, kus ta on olnud üks meeskonna olulisemaid mängijaid. Tema võimsus, tugevus ja kogemus aitasid Bjerringbro-Silkeborgil võidelda Taani käsipallimeistrivõistlustel ning Euroopa käsipalliliigades. Toft Hansen on tuntud oma suurepärase kaitsmise ja hea väravate viskamise oskuse poolest, mis muudab ta üheks parimaks joonemängijaks kogu Taani käsipalliajaloos.
  2. 2013. aastal liitus ta HSV-Hamburg
  3. 2015. aastal liitus ta SG Flensburg-Handewitt
  4. 2018. aastal liitus ta Paris Saint-Germain ja mängib seal ka praegu. Seal ta aitab rohkem võistkonda kaitses ja ründes enam nii palju ei mängi.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "HENRIK TOFT HANSEN - Career & Statistics | EHF". www.eurohandball.com (inglise). Vaadatud 20. märtsil 2023.
  2. "Squad". EN.PSG.FR (inglise). Vaadatud 20. märtsil 2023.