Helmes (ettevõte)

Allikas: Vikipeedia

Helmes on rahvusvaheline tarkvaraettevõte. Helmes on arenduse ja innovatsiooni partner paljudele ettevõtetele, ülemaailmsetele organisatsioonidele ja riikidele Euroopas.

Helmes on pakkunud tarkvara arendusteenust enam kui 500 organisatsioonile. Ettevõtte 1400 töötajat teenindavad kliente kontoritest 14 asukohas. Helmesel on kontorid mitmes linnas Euroopas, aga ka Indias, Aafrikas ja Ameerikas.

Helmes on ka üks oluisemaid e-Eesti süsteemide loojaid. Üle 30% Eesti digitaalsetest edulugudest on Helmese loodud. Tuntumateks näiteks digiretsept ja e-valimised.

Sotsiaalne vastutus[muuda | muuda lähteteksti]

Koostöös vähihaigete toetusfondiga Kingitud Elu töötab Helmes välja tarkvaralahenduse, mis muudab nende töö tõhusamaks, võimaldades rohkematel inimestel saada vajalikku ravi.

Ettevõtte peab prioriteediks oma keskkonnajalajälje vähendamist ja panustatakse regulaarselt keskkonnaalastele tegevustele ja koostööle heategevusorganisatsioonidega.

Vastutustundlik tarkvara[muuda | muuda lähteteksti]

Helmes jälgib säästva tarkvaraarenduse ja andmetöötluse põhimõtteid, et vähendada energiatarbimist ja digitaalset prügi. Helmes Way meetod keskendub tõhusale arengule optimeeritud disaini, funktsionaalsuse, andmestruktuuride, energiatarbimise ja riistvara kaudu.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

https://www.helmes.com/

https://www.helmes.com/sustainable-software-engineering/

https://www.helmes.com/nearshore-software-development-team/

https://www.helmes.com/green-software-sustainability/