Heinrich Christensen

Allikas: Vikipeedia

Heinrich Christensen (sündinud 14. augustil 1973 Kopenhaagenis) on taani näitekirjanik, stsenarist ja lavastaja.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Heinrich Christensen on võtnud näitlejatunde eraõpetajatelt ning lõpetanud 2007. aastal Taani Riikliku Teatrikooli (Statens Teaterskole) lavastaja erialal. Samal aastal asus selles õppeasutuses lavastajana tööle[1].

Looming[muuda | muuda lähteteksti]

Heinrich Christenseni teatritekste iseloomustab mõtteselge ja raputav ühiskondlik satiir. Koos teatrirühmitusega Mungo Park lõi ta edukaid lavastusi (2004 "Trold kan tæmmes", 2006. "Mungo Revy"). Neist on rahvusvahelist tähelepanu äratanud lööv ja provokatiivne teatritekst "Opsang" (2008, taani keeles umbes 'moraaliloeng', inglise keeles "Lecture", eesti keelde tõlgitud kui "Moraal"[2]). Seda teismelistele suunatud teismelisteteemalist muusikalist lavatükki on lavastatud ja mängitud suure eduga mitmes Euroopa riigis (olemas taani-, norra-, rootsi- ja ingliskeelne variant)[3], sealhulgas Eestis[4]. Christensen on lavastanud ja mänginud taani teatritrupis The Loyal Shakespeare Company, kus ta lavastas "Romeo ja Julia" ning "Hamleti". Kaasa teinud revüüetenduses "Bornholmerrevyen" (2008, 2009) ning lavastanud 2010 Taani TV-s levimuusikaauhindade jagamise galat "P3 Guld"[5].

Heinrich Christensen elab Kopenhaagenis ja teeb vabakutselise lavastajana tööd mitmes Taani teatris.[6]

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Heinrich Christensen sai 2008. aastal lavastuse "Café Zennep" eest Reumerti talendiauhinna (taani keeles Årets Reumert).

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]