Hea Eeskuju

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Hea eeskuju auhind)

Hea Eeskuju on auhind, millega tunnustatakse neid alg-, põhi-, kesk-, või kutsehariduskoolis õppivaid noori, kes on oma vabast tahtest viinud kodukandis ellu midagi sellist, mis võiks väärida kogu Eesti tähelepanu. Auhinna laureaat leitakse konkursi teel.

Hea Eeskuju tunnustuskonkursi eesmärgiks on vääriliselt tänada, tunnustada ja tõsta esile neid, kelle tublid saavutused on seni tähelepanuta jäänud. Innustada ja inspireerida noori üle Eesti tegemaks midagi head meie kogukonna heaks. Näidata, et noori märgatakse, neist hoolitakse ning neid tunnustatakse. Kõneldes noorte silmapaistvatest tegudest, näitame, et nad ei ole vaid tulevikutegijad, vaid tublide tegude elluviijad juba täna, kes väärivad rohkem toetamist ja märkamist.

Hea Eeskuju auhind antakse üle üritusel "Lahe koolipäev" ning esimest korda tehti seda 2008. aastal. Hea Eeskuju konkursi patroonideks on varem olnud endised riigikogu esimehed Ene Ergma ja Eiki Nestor. Alates 2019. aastast on konkursi patrooniks riigikogu liige Kristina Šmigun-Vähi.

Hea Eeskuju auhinna laureaadid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]