Giovanni Reyna

Allikas: Vikipeedia
Giovanni Reyna 2020. aastal Dortmundi Borussia särgis

Giovanni Alejandro Reyna (sündinud 13. novembril 2002 Sunderlandis) on Inglismaal sündinud USA jalgpallur, kes mängib ründava poolkaitsja või äärepoolkaitsjana Saksamaa kõrgliigaklubis Dortmundi Borussia ja USA jalgpallikoondises.

Aastatel 2015–2019 kuulus ta New York City FC noortesüsteemi. Seejärel liitus ta Dortmundi Borussiaga. Klubi põhimeeskonnas debüteeris ta Saksamaa kõrgliigas 18. jaanuaril 2020 mängus FC Augsburgi vastu. Esimese värava lõi ta sama aasta 4. veebruaril Saksamaa karikavõistluste mängus Bremeni Werderi vastu. Sellega sai Reyna kõige nooremaks väravalööjaks Saksamaa karikavõistluste ajaloos.[1] Esimese värava Saksamaa kõrgliigas lõi ta 19. septembril 2020 mängus Mönchengladbachi Borussia vastu. 2021. aastal võitis Reyna Borussiaga Saksamaa karikavõistlused.

USA jalgpallikoondises debüteeris Reyna 12. novembril 2020 mängus Walesi vastu. Koondisekarjääri esimese värava lõi ta neli päeva hiljem sõprusmängus Panama vastu. Ta kuulus USA koondisse 2022. aasta maailmameistrivõistlustel.

Tema vanemad Claudio ja Danielle Reyna on endised USA jalgpalli koondislased. Perekond kolis USA-sse, kui Giovanni oli viieaastane.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Gio Reyna, rising U.S. soccer star, scores gorgeous strike for first professional goal with Dortmund". CBS Sports. 4. veebruar 2020. Vaadatud 5. veebruaril 2020.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]