Flushing Meadows–Corona Park

Allikas: Vikipeedia
Flushing Meadows–Corona Park
Unisphere ja New Yorgi osariigi paviljon
Asukoht Queens, New York
Koordinaadid 40° 44′ 45″ N, 73° 50′ 41″ W
Pindala 363 ha
Avati 1939
Omanik NYC Parks
Kaart

Flushing Meadows–Corona Park, mida sageli nimetatakse Flushing Meadows Parkiks või lihtsalt Flushing Meadowsiks, on park Ameerika Ühendriikides, New Yorgis, Queensi linnaosa põhjaosas. See piirneb idas kiirteega I-678 (Van Wyck Expressway), läänes Grand Central Parkway'ga, põhjas Flushing Bay'ga ning lõunas Union Turnpike'iga. Flushing Meadows-Corona Park on New Yorgi suuruselt neljas park, mille kogupindala on 363 hektarit.

Kuni 19. sajandini koosnes ala märgaladest, mis ulatusid Flushingi jõe äärde, mis läbib piirkonda põhjast lõunasse. Alates 20. sajandi esimesest kümnendist kasutati seda tuhamäena, kuna sel ajal asus piirkond New Yorgist nii kaugel, et seda peeti peaaegu väärtusetuks. New Yorgi parkide volinik Robert Moses pakkus 1920. aastatel välja idee rajada Flushing Meadowisse suur park, mis oleks Ida-Queensi parkide süsteemi osa. Flushing Meadows–Corona Park loodi 1939. aasta New Yorgi maailmanäituse toimumiskohaks ja seal toimus ka 1964. aasta New Yorgi maailmanäitus. Pärast 1964. aastat park lagunes, kuid alates 1990. ja 2000. aastatest on parki korrastatud.

Flushing Meadows–Corona Park on säilitanud suure osa 1939. aasta maailmanäituse kujundusest. Pargi territooriumil asuvate vaatamisväärsuste hulka kuuluvad USTA Billie Jean Kingi riiklik tennisekeskus, mis on US Openi tenniseturniiri toimumiskoht; New York Metsi pesapallimeeskonna kodustaadion Citi Field; Queensi muuseum; Queensi loomaaed ja Unisphere.

Flushing Meadows-Corona Parki omanik ja haldaja New Yorgi parkide ja vaba aja veetmise osakond, mis on tuntud ka kui NYC Parks.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]