FSB juhtide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud Venemaa Föderatsiooni Föderaalse Vastuluureteenistuse (kuni 1995. aastani) ja Föderaalse Julgeolekuteenistuse juhte ning nende asetäitjaid (alates 1993. aasta detsembrist).

Vastuluureteenistuse ja Julgeolekuteenistuse direktorid[muuda | muuda lähteteksti]

Ees- ja perekonnanimi Sõjaväelina auaste Ametissemääramise
aeg
Ametist vabastamise
aeg
1 Nikolai Goluško kindralpolkovnik 21. detsember 1993 28. veebruar 1994
2 Sergei Stepašin kindralleitnant 3. märts 1994 30. juuni 1995
3 Mihhail Barsukov kindralpolkovnik,

alates 9. november 1995, armeekindral

24. juuli 1995 20. juuni 1996
4 Nikolai Kovaljov kindralpolkovnik,
1998. aasta veebruarist, armeekindral
20. juuni 1996 /
9. juuli 1996
25. juuli 1998
5 Vladimir Putin ilma sõjaväelise auastmeta (reservalampolkovnik) 25. juuli 1998 9. august 1999
6 Nikolai Patrušev kindralpolkovnik,
2001. aasta juulikuust armeekindral
9. august 1999 /
17. august 1999
12. mai 2008
7 Aleksandr Bortikov armeekindral 12. mai 2008

Direktori 1. asetäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Ees- ja perekonnanimi Sõjaväelina auaste
(ametist vabastamise ajal)
Ametisse määramise
aeg
Ametist vabastamise
aeg
Põhiülesanded
Viktor Zorin kindralpolkovnik 24. juuli 1995 maikuu 1997 Terrorismivastase keskuse ülem (alates 14. september 1995)
Nikolai Klimašin kindralpolkovnik ? märts 2003 juuli 2004 FAPSI peadirektori kohusetäitja 2003. aastal
Nikolai Patrušev kindralpolkovnik aprill 1999 august 1999
Vladimir Pronitšev armeekindral august 1999 Piiriteenistuse ülem
Anatoli Safonov kindralpolkovnik 5. aprill 1994 1. august 1997
Sergei Smirnov armeekindral juuni 2003
Valentin Sobolev kindralpolkovnik 1997 aprill 1999
Sergei Stepašin kindralleitnant 21. detsember 1993 3. märts 1994
Viktor Tšerkessov kindralleitnant august 1998 mai 2000

Direktori asetäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Ees- ja perekonnanimi Sõjaväelina auaste
(ametist vabastamise ajal)
Ametisse määramise
aeg
Ametist vabastamise
aeg
Põhiülesanded
Vladimir Gavrilovitš Anissimov kindralleitnant 2004 mai 2005 Inspektsioonivalitsuse ülem (2004. aastal)
Aleksandr Aleksandrovitš Bespalov kindralpolkovnik oktoober 1996 15. märts 1999 † Organisatsioonilise ja kaadritealase töö departemangu juht (alates 1997. aastast)
Aleksandr Bortikov kindralleitnant märts 2004 juuli 2004 Majandusjulgeolekudepartemangu juht
Vladimir Bulavin kindralpolkovnik märts 2006 mai 2008 Rahvusliku Terrorismivastase komitee juht
Sergei Buravljov (Буравлёв, Сергей Михайлович) kindralpolkovnik juuni 2005
Andrei Bõkov (Быков Андрей Петрович) kindralpolkovnik jaanuar 1994 26. august 1996
Juri Gorbunov justiitsala kindralpolkovnik detsember 2005 riigisekretär
Aleksandr Grigorjev (Григорьев, Александр Андреевич) kindralpolkovnik august 1998 jaanuar 2001 Majandusjulgeoleku departemangu juht (august - oktoober 1998),
FSB Sankt-Peterburi ja Leningradi oblasti valitsuse ülem
Anatoli Ježov (Ежков Анатолий Павлович) kindralpolkovnik 2001 19. juuli 2004
Aleksandr Ždankov (Жданьков Александр Иванович) kindralleitnant ? 2001 juuli 2004 Konstitutsioonikaitse ja terrorismivastase departemangu juht
Juri Zaostrovtsev (Заостровцев Юрий Евгеньевич) kindralpolkovnik oktoober 2000 märts 2004 Majandusjulgeoleku departemangu juht
Viktor Zorin kindralpolkovnik mai 1997 mai 1998 Terrorismivastase departemangu juht
Viktor Ivanov (Иванов Виктор Петрович) kindralleitnant ? aprill 1999 5.jaanuar 2000 Majandusjulgeoleku departemangu juht
Sergei Ivanov kindralleitnant august 1998 november 1999 Analüüsi, prognoosi ja strateegilise planeerimise departemangu juht
Nikolai Klimašin (Климашин Николай Васильевич) kindralleitnant 2000 märts 2003
Nikolai Kovaljov (Ковалёв Николай Дмитриевич) kindralpolkovnik detsember 1994 juuli 1996
Viktor Komogorov (Комогоров Виктор Иванович) kindralpolkovnik 1999 juuli 2004 Analüüsi, prognoosi ja strateegilise planeerimise departemangu juht
Vladimir Kulišov (Кулишов Владимир Георгиевич) kindralpolkovnik august 2008 Rahvusliku Terrorismivastase komitee juht
Jevgeni Lovõrjov (Ловырев Евгений Николаевич) kindralpolkovnik ~ aprill 2001 juuli 2004 Organisatsioonilise ja kaadritealase töö departemangu juht
Igor Mežakov (Межаков Игорь Алексеевич) kindralleitnant ? 1995 1995 Kaadritevalitsuse ülem
Rašid Nurgalijev kindralpolkovnik juuli 2000 kindralpolkovnik 2002 Inspektsioonivalitsuse ülem
Oleg Osobenkov (Особенков Олег Михайлович) kindralpolkovnik ~ 1996 1998 Analüüsi, prognoosi ja strateegilise planeerimise departemangu juht (alates 1997. aastast)
Nikolai Patrušev kindralpolkovnik ? oktoober 1998 aprill 1999 Majandusjulgeoleku departemangu juht
Pjotr Pereverzev (Переверзев Пётр Тихонович) kindralpolkovnik ~ 2000 juuli 2004 Tugiteenuste departemangu juht
Valeri Petšjonkin (Печёнкин Валерий Павлович) kindralpolkovnik september 1997 juuli 2000 Vastuluuredepartemangu juht
Boriss Ponomarenko (Пономаренко Борис Федосеевич) kindralleitnant 1996 september 1997
Vladimir Pronitšev kindralpolkovnik 1998 august 1999 Terrorismivastase departemangu juht
Jevgeni Savostjanov (Савостьянов Евгений Вадимович) kindralmajor 6. jaanuar 1994 2. detsember 1994 FSB Moskva linna ja Moskva oblasti valitsuse ülem
Anatoli Safonov (Сафонов Анатолий Ефимович) kindralpolkovnik 6. jaanuar 1994 5. aprill 1994
Valentin Sobolev (Соболев Валентин Алексеевич) kindralpolkovnik 1994 1997
Jevgeni Solovjov (Соловьёв Евгений Борисович) kindralpolkovnik aprill 1999 aprill 2001 Organisatsioonilise ja kaadritealase töö departemangu juht
Aleksandr Strelkov (Стрелков Александр Александрович) kindralpolkovnik jaanuar 1994 jaanuar 2000 Tugiteenuste departemangu juht (alates 1997. aastast)
Oleg Sõromolotov (Сыромолотов Олег Владимирович) kindralpolkovnik juuli 2000 juuli 2004 Vastuluuredepartemangu juht
Valeri Aleksandrovits Timofejev kindralpolkovnik ? jaanuar 1994 1994
Anatoli Trofimov (Трофимов Анатолий Васильевич) kindralpolkovnik 17. jaanuar 1995 veebruar 1997 FSB Moskva linna ja Moskva oblasti valitsuse ülem
German Ugrjumov viitseadmiral 1999 31. mai 2001 † Konstitutsioonikaitse ja terrorismivastase departemangu juht
Vjatšeslav Ušakov (Ушаков Вячеслав Николаевич) kindralpolkovnik juuli 2003 riigisekretär (aastatel 2003-2004)
Aleksandr Tsarenko (Царенко Александр Васильевич) kindralpolkovnik aprill 1997 mai 2000 FSB Moskva linna ja Moskva oblasti valitsuse ülem
Vladimir Šults (Шульц Владимир Леопольдович) kindralpolkovnik juuli 2000 juuli 2003 riigisekretär