Arteriaalne veri: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Arteriaalne veri''' on [[kops]]udes [[hapnik]]uga rikastunud [[veri]], mis voolab [[süda]]mest teiste [[elund]]ite suunas. Arteriaalse vere vool saab alguse südame vasakust [[vatsake]]st ja algab sealt [[aort|aordiga]] ning suubub südame paremasse [[koda|kotta]] ülemise ja alumise [[õõnesveen]]iga. Moodustub suur [[vereringe]] ehk kehavereringe ja see varustab arteriaalse verega kogu inimese organismi.
'''Arteriaalne veri''' on [[kops]]udes [[hapnik]]uga rikastunud [[veri]], mis voolab [[süda]]mest teiste [[elund]]ite suunas. Arteriaalse vere vool saab alguse südame vasakust [[vatsake]]st ja algab sealt [[aort|aordiga]] ning varustab [[arter]]ite kaudu verega kogu inimese organismi. Moodustub suur [[vereringe]] ehk kehavereringe ja see suubub südame paremasse [[koda|kotta]] ülemise ja alumise [[õõnesveen]]i kaudu.


== Vaata ka ==
== Vaata ka ==

Redaktsioon: 29. jaanuar 2008, kell 12:20

Arteriaalne veri on kopsudes hapnikuga rikastunud veri, mis voolab südamest teiste elundite suunas. Arteriaalse vere vool saab alguse südame vasakust vatsakest ja algab sealt aordiga ning varustab arterite kaudu verega kogu inimese organismi. Moodustub suur vereringe ehk kehavereringe ja see suubub südame paremasse kotta ülemise ja alumise õõnesveeni kaudu.

Vaata ka