Maarja-Magdaleena segakoor: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Kirik (pühakoda)
Lehekülg asendatud tekstiga 'ri meestest. Kategooria:Eesti segakoorid'
1. rida: 1. rida:
ri meestest.
'''Maarja-Magdaleena segakoor''' on 1993. aastal loodud [[segakoor]], mis tegutseb [[Tartu maakond|Tartu maakonnas]] [[Tartu vald|Tartu vallas]]. Proovid toimuvad [[Maarja-Magdaleena]] küla keskel asuvas Maarja rahvamajas. Juhendaja on Liia Koorts ning koorivanem Tiia Pärtelpoeg, lauljaid on kokku 37. Koori eesmärgiks on hoida oma kultuuritraditsioone ning tutvustada neid ka teistes maades.

Maarja-Magdaleena segakoor kuulub üle saja aasta vanuste kooride nimekirja, algusaastail osaleti ka [[I üldlaulupidu|I üldlaulupeol]] [[Tartu]]s. Praegune järjepidev tegevus sai alguse 1993. aastal. Kooskäiv kollektiiv on sõbralik ja üksmeelne, tähistatakse üheskoos sünnipäevi, korraldatakse laululaagreid, laulupäevi jne.

Segakoor on nime saanud muistse [[Maarja-Magdaleena kihelkond|Maarja-Magdaleena kihelkonna]] järgi ning kuulub [[Maarja-Magdaleena Maarahva Selts]]i kollektiivide koosseisu. Kantakse nii traditsioonilisi 19. sajandi Maarja-Magdaleena [[rahvariided|rahvariideid]] kui ka nüüdisaegseid formaalseid rõivaid.

Koor on osalenud kõikidel üld- ja maakondlikel [[laulupidu]]del, Peipsiäärsete maakondade laulupidudel ning ka Eesti-Soome ühislaulupeol. Kontserte on antud [[kirik (pühakoda)|kirikutes]], rahvamajades ja kultuurikeskustes, hooldekodudes ning esinetud kohalikel pidudel. Samuti on tulnud esitusele muusikal “Tabivere vald 20” ning iga kahe aasta tagant korraldatakse Tabivere valla laulupäevi. 2009. aastal toimus kontserdireis [[Saaremaa]]le, 2011 [[Kihnu]], 2012 [[Ungari]]sse, 2013 [[Horvaatia]]sse.

Koori repertuaar sisaldab nii klassikalist [[koorilaul]]u, kiriku- kui ka kergemuusikat. Repertuaari luuakse vastavalt kontsertide vajadustele. Oma laulud on lindistatud ka kolmele plaadile.

Maarja-Magdaleena segakooril on kolm sõpruskoori: [[Äksi segakoor]], [[Koeru segakoor]] ja [[Torma valla segakoor Sõbrahing]]. Koos on lauldud kontsertidel, laulupäevadel, koorilaagrites ja kontserdireisidel.

Maarja-Magdaleena segakoorist on välja arenenud [[Maarja-Magdaleena meesansambel]], mis koosneb segakoori meestest.


[[Kategooria:Eesti segakoorid]]
[[Kategooria:Eesti segakoorid]]

Redaktsioon: 18. aprill 2019, kell 11:33

ri meestest.