Newcastle upon Tyne: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Meil käivad tõlkevasted ühekordsete ülakomade vahel.
17. rida: 17. rida:
}}
}}


'''Newcastle upon Tyne''' ("Newcastle Tyne'i ääres", sageli lühendatult ka '''Newcastle)''' on [[linn]] Kirde-Inglismaal [[Tyne and Wear]]i [[Linnkrahvkond|linnkrahvkonnas]] [[Tyne]]'i jõe põhjakaldal, 15 kilomeetrit suudmest.
'''Newcastle upon Tyne''' ('Newcastle Tyne'i ääres'; sageli lühendatult ka '''Newcastle''') on [[linn]] Kirde-Inglismaal [[Tyne and Wear]]i [[Linnkrahvkond|linnkrahvkonnas]] [[Tyne]]'i jõe põhjakaldal, 15 kilomeetrit suudmest.


__NOTOC__
__NOTOC__

Redaktsioon: 20. aprill 2018, kell 16:41

Newcastle upon Tyne

inglise Newcastle upon Tyne

Pindala 114 km² Muuda Vikiandmetes
Elanikke 273 600 (2008)

Koordinaadid 54° 59′ N, 1° 37′ W
Asend Cambridgeshire'i krahvkonnas

Newcastle upon Tyne ('Newcastle Tyne'i ääres'; sageli lühendatult ka Newcastle) on linn Kirde-Inglismaal Tyne and Weari linnkrahvkonnas Tyne'i jõe põhjakaldal, 15 kilomeetrit suudmest.


Linn on söekaevanduspiirkonna keskus. 16. sajandil oli Newcastle üks maailma suuremaid laevaehitus- ja laevaremondikeskusi. Nüüdisajal on Newcastle suuresti äri- ja kultuurikeskus.

Newcastle upon Tyne moodustab koos viie Tyne'i ääres asuva linnaga Tyneside'i linnastu (elanikke 880 000), kus elab 80% Tyne and Weari linnkrahvkonna (metropolitan county) elanikkonnast. Newcastle upon Tyne'i ametlik staatus linnkrahvkonnas on linnkrahvkonna linnaosa (metropolitan borough). Tyne and Weari linnkrahvkond kuulub Kirde-Inglismaa piirkonda (Region of North East England), Newcastle upon Tyne on selle piirkonna halduskeskus.