Illinoisi Ülikool: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Epp (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{toimeta}}{{keeletoimeta}}
{{toimeta}}
'''Illinoisi Ülikool''' (inglise University of Illinois, lühemalt UIUC, U of I või Illinois) on USAs [[Illinoisi osariik|Illinoisi osariigis]] [[Urbana]] ja [[Champaign]]i linnas tegutsev [[avalik-õiguslik ülikool|avalik-õiguslik]] teadusmahukas ülikool. Riigimaal tegutseva ülikoolina (inglise ''land-grant university'') on ta lipulaevaks Illinoisi ülikoolide seas.
'''Illinoisi Ülikool''' ([[inglise keel]]es ''University of Illinois'', lühemalt ''UIUC'', ''U of I'' või ''Illinois'') on [[USA]]-s [[Illinoisi osariik|Illinoisi osariigis]] [[Urbana]] ja [[Champaign]]i linnas tegutsev [[avalik-õiguslik ülikool|avalik-õiguslik]] teadusmahukas ülikool. Riigimaal tegutseva ülikoolina (inglise keeles ''land-grant university'') on ta lipulaevaks Illinoisi ülikoolide seas.


Ülikool asutati [[1867]] ja on vanuselt teine avalik-õiguslik ülikool osariigis ([[Illinoisi Riiklik Ülikool|Illinoisi Riikliku Ülikooli]] järel) ja [[Suure Kümne Spordiliit|Suure Kümne Spordiliidu]] (inglise Big Ten Conference) asutajaliige. Ta on [[Ameerika Ülikoolide Liit|Ameerika Ülikoolide Liidu]] liige ja väga aktiivse teadustegevusega teadusülikool. Ülikoolilinnaku raamatukogusüsteemil on suuruselt teine [[ülikooliraamatukogu]] USA-s [[Harvardi Ülikool]]i järel.
Ülikool asutati [[1867]]. aastal ja on vanuselt teine avalik-õiguslik ülikool osariigis ([[Illinoisi Riiklik Ülikool|Illinoisi Riikliku Ülikooli]] järel) ja [[Suure Kümne Spordiliit|Suure Kümne Spordiliidu]] (''Big Ten Conference'') asutajaliige. Ta on [[Ameerika Ülikoolide Liit|Ameerika Ülikoolide Liidu]] liige ja väga aktiivse teadustegevusega teadusülikool. Ülikoolilinnaku raamatukogusüsteemil on suuruselt teine [[ülikooliraamatukogu]] USA-s [[Harvardi Ülikool]]i järel.


Ülikool koosneb 17 [[kolledž]]ist, mis pakuvad rohkem kui 150 õppekava. Lisaks on seal võimalik õppida täienduskursustel, millele registreerub aastas 2,7 miljonit inimest Illinoisi osariigist ja väljastpoolt.
Ülikool koosneb 17 [[kolledž]]ist, mis pakuvad rohkem kui 150 õppekava. Lisaks on seal võimalik õppida täienduskursustel, millele registreerub aastas 2,7 miljonit inimest Illinoisi osariigist ja väljastpoolt.

Redaktsioon: 21. jaanuar 2017, kell 03:14

Illinoisi Ülikool (inglise keeles University of Illinois, lühemalt UIUC, U of I või Illinois) on USA-s Illinoisi osariigis Urbana ja Champaigni linnas tegutsev avalik-õiguslik teadusmahukas ülikool. Riigimaal tegutseva ülikoolina (inglise keeles land-grant university) on ta lipulaevaks Illinoisi ülikoolide seas.

Ülikool asutati 1867. aastal ja on vanuselt teine avalik-õiguslik ülikool osariigis (Illinoisi Riikliku Ülikooli järel) ja Suure Kümne Spordiliidu (Big Ten Conference) asutajaliige. Ta on Ameerika Ülikoolide Liidu liige ja väga aktiivse teadustegevusega teadusülikool. Ülikoolilinnaku raamatukogusüsteemil on suuruselt teine ülikooliraamatukogu USA-s Harvardi Ülikooli järel.

Ülikool koosneb 17 kolledžist, mis pakuvad rohkem kui 150 õppekava. Lisaks on seal võimalik õppida täienduskursustel, millele registreerub aastas 2,7 miljonit inimest Illinoisi osariigist ja väljastpoolt.

Viited

Välislingid