Ursula Le Guin: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
keeled
Thijs!bot (arutelu | kaastöö)
P robot Adding: ko:어슐러 르 귄
21. rida: 21. rida:
[[fr:Ursula Le Guin]]
[[fr:Ursula Le Guin]]
[[gl:Ursula K. Le Guin]]
[[gl:Ursula K. Le Guin]]
[[ko:어슐러 르 귄]]
[[it:Ursula Le Guin]]
[[it:Ursula Le Guin]]
[[he:אורסולה לה-גווין]]
[[he:אורסולה לה-גווין]]

Redaktsioon: 29. november 2006, kell 13:16

Ursula Kroeber Le Guin (kasutatud on ka nimekuju LeGuin; sündinud 21. oktoober 1929) on ameerika kirjanik. Ta on kirjutanud romaane, luulet, lasteraamatuid ja esseistikat, kuid on kõige paremini tuntud oma ulmeteoste poolest.

Biograafia

Ursula K. LeGuin on antropoloog Alfred L. Kroeberi ja kirjanik Theodora Kroeberi tütar. Ta sündis ja kasvas Berkeley's, California's. Kirjandusest huvitus ta väga noorena ning oma esimese lühijutu, mis küll tagasi lükati, esitas ajakirjale Astounding Science Fiction 11-aastasena.

1951. aastal sai ta bakalaureusekraadi Radcliffe College'st ning 1952. aastal magistrikraadi Columbia ülikoolist. Hiljem õppis ta Prantsusmaal, kus kohtas oma tulevast abikaasat Charles Le Guin'i. 1953. aastal nad abiellusid ja on alates 1958. aastast elanud Portlandis, Oregonis. Neil on kolm last ja kolm lapselast.

Teosed

Eestlastele on LeGuin tuntud juba Mirabilia sarjas 1981. aastal ilmunud "Pimeduse pahema käega." (1969. aasta Hugo ja Nebula auhinnad). 1990. aastatel ilmusid ka "Meremaa triloogia" neli esimest raamatut.