Helikassett: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Ahsoous (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Ahsoous (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[Pilt:Tdkc60cassette.jpg|pisi|Helikassett]]
[[Pilt:Tdkc60cassette.jpg|pisi|Helikassett]]

'''Helikassett''' (inglise ''compact cassette'', lühend ''CC''; ka ''MusiCassette'', ''MC'') on lamedat [[karp]]i meenutav seadis, mille sees on [[magnetlint]]. Algselt oli helikassett mõeldud kasutamiseks [[diktofon]]ides, aga kvaliteedi tõustes hakati teda kasutama ka muusika salvestamiseks. Samuti kasutati kassette mikroarvutites andmekandjana.
'''Helikassett''' (inglise ''compact cassette'', lühend ''CC''; ka ''MusiCassette'', ''MC'') on lamedat [[karp]]i meenutav seadis, mille sees on [[magnetlint]]. Algselt oli helikassett mõeldud kasutamiseks [[diktofon]]ides, aga kvaliteedi tõustes hakati teda kasutama ka muusika salvestamiseks. Samuti kasutati kassette varajastes mikroarvutites andmekandjana. Helikassettide masstootmine algas 1964. aastal. Helikassetid kujunesid kõige populaarsemaks muusikakandjaks 1980. aastate teises pooles, kuid [[CD (andmekandja)|CD]]-de võidukäik suretas kassetide tootmise 21. sajandi esimesel kümnendil praktiliselt välja.


==Vaata ka==
==Vaata ka==

Redaktsioon: 2. mai 2015, kell 18:34

Helikassett

Helikassett (inglise compact cassette, lühend CC; ka MusiCassetteMC) on lamedat karpi meenutav seadis, mille sees on magnetlint. Algselt oli helikassett mõeldud kasutamiseks diktofonides, aga kvaliteedi tõustes hakati teda kasutama ka muusika salvestamiseks. Samuti kasutati kassette varajastes mikroarvutites andmekandjana. Helikassettide masstootmine algas 1964. aastal. Helikassetid kujunesid kõige populaarsemaks muusikakandjaks 1980. aastate teises pooles, kuid CD-de võidukäik suretas kassetide tootmise 21. sajandi esimesel kümnendil praktiliselt välja.

Vaata ka