Apocalypto: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Oranž tõru (arutelu | kaastöö)
P Ž-täht
P r2.7.1) (Robot: muudetud uz:Apocalypto (film)
99. rida: 99. rida:
[[ja:アポカリプト]]
[[ja:アポカリプト]]
[[no:Apocalypto]]
[[no:Apocalypto]]
[[uz:Apocalypto]]
[[uz:Apocalypto (film)]]
[[pl:Apocalypto]]
[[pl:Apocalypto]]
[[pt:Apocalypto]]
[[pt:Apocalypto]]

Redaktsioon: 27. aprill 2012, kell 05:54

Apocalypto
Apocalypto
Žanr eepiline seiklusfilm
Režissöör Mel Gibson
Stsenarist Mel Gibson
Farhad Safinia
Operaator Dean Semler
Helilooja James Horner
Peaosades Rudy Youngblood
Raoul Trujillo
Mayra Sérbulo
Mauricio Amuy Tenorio
Dalia Hernández
Produtsent Mel Gibson
Farhad Safinia
Bruce Davey
Filmistuudio Touchstone Pictures
Icon Entertainment
Aasta 2006
Esilinastus Ameerika Ühendriigid 8. detsember 2006
Ametlik veebileht
IMDb profiil
Filmiveebi sissekanne

"Apocalypto" on Oscarile nomineeritud 2006. aastal linastunud Ameerika Ühendriikide eepiline seiklusfilm, mille lavastas Mel Gibson.

Süžee

Filmi peategelaseks on Jaguar Paw. Jaguar Paw on Lõuna-Ameerika põliselanike maiade ühe suguharu pealiku Flint Sky poeg. Flint Sky küla satub vaenuliku klanni rünnaku alla ning Jaguar Paw otsustab päästa oma naise ning lapse peites nad tühja kaevu. Jaguar Paw ise tormab seejärel ebavõrdsesse võitlusse vaenulike jõududega, kuid koos paljude teiste külaelanikega ta vangistatakse. Enne vangide lahkumist külast lõikab üks vaenuliku klanni võitleja läbi kõie, millega Jaguar Paw naine ja laps pääseksid tagasi maapinnale.

Vangid viiakse külast neid vangistanud riigi pealinna kus naisvangid müüakse orjadeks ning mehed otsustatakse ohverdada jumalale. Jaguar Paw ohverdamise ajal aga algab päikesevarjutus, mistõttu tema ning teised vangid jäetakse esialgu ellu, kuid nad peavad läbi tegema mängu, millest on võimatu eluga pääseda. Mängu käigus saab Jaguar Paw raskelt haavata, kuid pääseb siiski eluga. Teda hakatakse jälitama Lõuna Ameerika džunglis, kuid tal õnnestub ükshaaval peaaegu kõik vastased tappa ning jõuda tagasi oma kodukülla, kus päästab kaevust oma naise ning lapse. Siiski jälitab veel kolm meest Jaguar Pawd. neist üks õnnestub Jaguar Pawl meelitada loomapüünisesse, kuid ta ise saab seekord raskelt haavata. Jaguar Paw komberdab kuidagi edasi ning jõuab välja mereni, kus ta saadakse kätte kahe jälitaja poolt. Samal momendil aga näevad Jaguar Paw jälitajad mitut eurooplaste laeva ning paatidega maale tulevaid mehi. Nad on nähtust niivõrd üllatunud, et lasevad Jaguar Pawl minna ning jäävad ise mererannale valgete tegutsemist vaatama.

Näitlejad

Välislingid