Eesti Asenduskodu Töötajate Liit

Allikas: Vikipeedia

Eesti Asenduskodu Töötajate Liit (EATL) on 2009. aastal loodud liit, mille eesmärgiks on luua paremad võimalused lastekodu, uuema nimetusega asenduskodu, noorte sujuvamaks astumiseks iseseisvasse ellu.

Oma eesmärkide saavutamiseks viib EATL ellu ja korraldab:

  • Tugiisikuteenust vanemliku hoolitsuseta noortele. Tugiisikuteenus on suunatud asendushoolduselt (kasuperest ja lastekodust) ellu astuvale noorele. Et ellu astunud noor ei jääks üksi, võimaldades talle tugiisiku ning üheskoos eesmärgipäraselt püütakse võimalikult sujuv ja turvalisem elluastumine iseseisvasse ellu.
  • Asenduskodude noortele enesemotivatsiooni seminare ja koolitusi. Noortes motivatsiooni tõstmist läbi teraapiliste ja motivatsioonikoolituste ning läbi praktiliste tegevuste.
  • Korraldab täiendkoolitusi ja seminare asenduskodude töötajaile.
  • Võimaldab psühholoogilist nõustamist nii noortele kui ka tugiisikutele.
  • Pakub ja kasutab oma teadmisi ja oskusi, et aidata peresid, kes on hädas laste kasvatamisega, et ennetada olukord, kus lapsed perekonnast eemaldatakse.

Eesti Asenduskodu Töötajate Liit on loodud 7 asenduskodu töötaja ja ühe ellu astunud noore poolt eesmärgiga luua paremad võimalused asenduskodudes ja sealt elluastuvatele lastele ja noortele ning sealsetele töötajatele.

EATL-i asutajad: Meelis Kukk, Eve Reinväli, Marika Kuldmaa, Karin Ottenson, Kersti Kukk, Andres Kaju, Maili Antons, Enno Rebane ja Siiri Ristikivi.

Juhatuse koosseis:

2009–2015: Meelis Kukk, Eve Reinväli, Marika Kuldmaa, Karin Ottenson, Kersti Kukk, Andres Kaju, Maili Antons ja Enno Rebane.

2015: Meelis Kukk, Eve Reinväli ja Marina Sepp.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]