ELLU

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt E-raamatukogu ELLU)

ELLU on Tallinna Keskraamatukogu e-raamatute tasuta laenamis- ja lugemiskeskkond, mis avati 31. jaanuaril 2012 ja on esimene ning kuni 14. veebruarini 2023 ainus omalaadne Eestis.

E-raamatukogus võivad e-raamatutega tutvuda kõik huvilised, kuid laenata ja lugeda saavad ELLUs kasutajakonto teinud Tallinna elanikest Tallinna Keskraamatukogu lugejad. E-raamatute laenamisel kehtivad samad põhimõtted kui tavaliste raamatute laenamisel. Kui raamatukogu on ostnud e-teavikule nt kaks litsentsi, siis saab samaaegselt seda e-raamatut laenata ja lugeda kaks inimest. Lugeja saab e-teavikule tähtajalise juurdepääsu ja tagastamistähtaja möödumisel kaob lugejal automaatselt e-raamatu lugemise võimalus. E-raamatut on võimalik tagastada ka enne tagastamistähtaega. E-raamatuid on võimalik lugeda igas internetiühendusega arvutis või nutitelefonis. Oma kontolt saab kasutaja valida jälgimiseks lemmikautorid, et hoida ennast kursis nende e-raamatutega ELLUs, samuti saab konto kaudu teha Tallinna Keskraamatukogule ettepanekuid ja anda e-raamatute tellimissoovitusi.

Kõik ELLUs olevad raamatud on kajastatud ka e-kataloogis ESTER. Lihtsaim viis e-kataloogist ESTER e-raamatute leidmiseks on valida kataloogi osaks - TlnKR ELLU (e-raamatud).

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]