dctp

Allikas: Vikipeedia
dctp logo

dctp ehk Development Company for Television Program mbH on Düsseldorfis tegutsev meediaettevõte (piiratud vastutusega ühing), mis toodab informatsioonilisi, hariduslikke ja kultuurilisi telesaateid ja -filme põhiliselt Saksamaa eratelevisioonikanalitele.

Ta teeb koostööd telejaamaga BBC Worldwide ning ajalehtede Der Spiegel, Neue Zürcher Zeitung ja Süddeutsche Zeitung kirjastustega ning ühingu Arbeitsgemeinschaft für Kabel- und Satellitenprogramme kaudu raamatukirjastustega, teatriintendantidega ning ühinguga Arbeitsgemeinschaft Neuer Deutscher Spielfilmproduzenten.

Firma osakutest kuulub 37,5% Alexander Klugele, 37,5% Dentsūle, 12,5% Der Spiegelile ja 12,5% Neue Zürcher Zeitung AG-le.

Alates 2001. aastast oli dctp-l ja Spiegel TV-l telejaam XXP, mis lõpetas 1. septembril 2006 töö ning asendati telejaamaga DMAX. XXP osakud müüdi jaanuaris 2006 suuremalt jaolt ning augustis 2007 täielikult Discovery Communicationile.

dctp-le kuulub 20% Šveitsi PresseTV, 0,3% VOX-i ja 10% Ventana Gmbh osakutest.

Ulrich Wickert on protesteerinud dctp monopoolse asendi vastu[1][2].

Saateid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Marc Felix Serrao: Neue Vergabe von Sendelizenzen: Das Machtpaket, Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de, 8. veebruar 2008)
  2. Michael Hanfeld: Eine eklatante Ungleichbehandlung, Frankfurter Allgemeine (faz.net, 22. august 2008)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]