Colombia 1. mai 2023 lennuõnnetus

Allikas: Vikipeedia

Colombia 1. mai 2023 lennuõnnetus on väikelennukiga Cessna 206 Amazonase džunglis juhtunud õnnetus. Lennuki pardal olid piloot ja kuus pärismaalasest reisijat - ema nelja lapsega ja kohaliku põlisrahva juht. Kõik kolm täiskasvanut hukkusid, aga lapsed vanuses 11 kuud ning 4, 9 ja 13 aastat jäid ellu.

Lennuk startis 1. mai hommikul Colombia Araracuara lennuväljalt. Varsti teatas piloot mootoririkkest ning seejärel ühendus lennukiga katkes. Lennuki rusud leiti kaks nädalat pärast õnnetust, aga lapsi ei olnud sündmuskohal. Otsingusse kaasati 150 päästjat ja 200 vabatahtlikku. Lapsed leiti elusana neli nädalat hiljem, lapsed leidis otsingukoer. Lapsed olid veetnud 40 päeva tihedas ja pimedas džunglis, kus kasvavad selle piirkonna kõige kõrgemad puud, elavad maod, jaaguarid ja sääsed,

Lapsed olid kasvanud Lõuna-Colombia põlisrahva huitoto hulgas ning vanemad lapsed, 13- ja 9-aastane olid omandanud juba mitmeid džunglis hakkamasaamise oskusi. Huitotod õpivad jahtimist, kalapüüki ja korilust juba lapseeas ning on metsiku loodusega kohanenud. Nad teavad, missuguseid puuvilju tohib süüa ja missugused on mürgised. 13-aastane tüdruk oskas titte hooldada.

Nelja lapse ellujäämine 40 päeva kestel metsikus džunglis on erakordne.[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]