Baltic Scandinavian Lines

Allikas: Vikipeedia

Baltic Scandinavian Lines AS on 2005. aastal asutatud Eesti laevakompanii, millel on laevaliin Paldiski-Kapellskär. Sel liinil sõitis 1976. aastal ehitatud ro-pax-laev Via Mare, mille mahutavus on 726 rajameetrit ja 60 reisijakohta. Esimesil aastail, kui Baltic Scandinavian Linesi omanik oli Pakri Marine Investments, väljus Via Mare Paldiski Lõunasadamast.

1. märtsil 2008 omandas Baltic Scandinavian Linesi Paldiski Põhjasadamaga samasse kontserni kuuluv ekspedeerimisfirma AS Merktrans. Merktransi suuromanikud on Aleksei Tšulets ja Aleksandr Nakonetšnõi. Nõukogus on veel ka Rein Küttim ning Aleksei Mürisep. Seejärel hakkas Via Mare väljuma Paldiski Põhjasadamast.

Pärast seda, kui samad omanikud ostsid laevakompanii Navirail, suunati Via Mare selle firma liinile Muuga-Vuosaari ning liinile Paldiski-Kapellskär renditi Leedu lipuga ro-pax-laev LISCO Patria. Sügisest 2011 sõidab Via Mare liinil Paldiski-Hanko.

Sügisel 2011 ühines Baltic Scandinavian Lines Taani laevakompaniiga DFDS ja sestpeale opereerib Paldiski-Kapellskäri liini DFDS Seaways. Sel liinil sõidab Patria Seaways (ex LISCO Patria).

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]