B2B Games

Allikas: Vikipeedia
B2B Games
Tüüp Videomängude arendaja
Asutatud 2005
Peakorter Lyon, Prantsusmaa
Valdkonnad Videomängutööstus

B2B Games on videomängude arendaja, mille peakorter asub Lyonis. Ettevõte tegutseb kolmes põhivaldkonnas: tõsised mängud, turustusmängud ja mängude väljaandmine.

Tõsised mängud[muuda | muuda lähteteksti]

Mais 2009 arendas B2B Games koos ettevõttega Persistant Studios harivate mängude võrgustikust välja 3D võrgustiku[1], mis põhines nende mängumootoril HellHeaven[2]. See tõsine mäng loodi selleks, et treenida ja teavitada avalike töödega tegelevaid inimesi ning ennetada ohte avalike (kaeve)tööde piirkonnas. Rhône-Alpe’i Avalike Tööde Föderatsioon on esimene föderatsioon Prantsusmaal, mis kasutab Tõsist Mängu[3] sel otstarbel. Föderatsioon ja selle liikmed esitlevad seda hiiglaslikel ekraanidel amaetialastel ja tarbijaüritustel.

7. detsembril 2006 andis B2B Games välja mängu "Velo'v Racing"[4] Lyoni linna jaoks. Mängu on loonud ettevõtted B2B Games ja Coyote Software, et reklaamida Lyoni valgusfestivali (Fête des lumières). Kasutades virutaalset Vélo'v jalgratast, Lyoni sümboolset transpordivahendit, muutuvad külastajad mängijateks ja on kutsutud üles korjama küünlaid, läbides selleks festivali kestuse ajal märgistatud kohti. Tõsist mängu esitleti hiiglaslikul ekraanil Vabariigi väljakul.

Turundusmängud[muuda | muuda lähteteksti]

B2B Games on teinud koostööd selliste ettevõtetega nagu McDonald's, Coca Cola, Ferrero, Nestlé jne.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. B2B Games serious gaming lehelt Game education network
  2. HellHeaven Engine – Persistant Studio
  3. Serious Game for Public works leheküljelt Ludovia.com
  4. Velo'v Racing lehelt Whytraveltofrance.com

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]