Mine sisu juurde

Avatseremoonia 2024. aasta suveolümpiamängudel

Allikas: Vikipeedia
Pariis 2024
Pariis 2024
Seine, sportlaste paraadi koht, millest Patrouille de France tseremoonia ajal üle lendab.

2024. aasta suveolümpiamängude avatseremoonia toimub 26. juulil Pariisis algusega kell 19:30 (kesk-Euroopa suveaeg, 17:30 UTC). Olümpiaharta kohaselt hõlmab avatseremoonia kunstilist programmi, mis tutvustab korraldajamaa ja -linna kultuuri, sportlaste paraadi ja olümpiatule süütamist. Mängud avab ametlikult Prantsusmaa president Emmanuel Macron.

2024. aasta suveolümpiamängud Pariisis tähistavad esimest korda, kui avatseremooniat ei peeta staadionil – selle asemel toimub ekstravagantsus Seine'i jõe ääres ning pealtvaatajad ääristavad Prantsusmaa pealinna südames tänavaid ja sildu. Plaan pole riskideta ja korraldajad avalikustasid ulatuslikud turvakontrollid.

Olümpiamängude avatseremoonia algab, kui pealinna idaosast väljub Seine'i jõele esimene paat, mis kannab Kreeka delegatsiooni. Laev juhib mängudel osalevaid sportlasi 6 kilomeetrit läänes läbi Prantsusmaa pealinna südame, kuulsate vaatamisväärsuste ja pealtvaatajate hulgast mööda sõitvat paatide flotilli.

Viimane paat, mille pardal on Prantsuse delegatsioon, saabub Eiffeli torni, kus sportlased ja teised pealtvaatajad saavad tunnistajaks ametliku tseremoonia kunstilisele ja muusikalisele vaatemängule koos olümpiatule süütamisega.

Kuid nii ürituse ulatus kui ka avatud lavastus seavad ainulaadsed logistilised ja turvalisuse väljakutsed.

Korraldajad on lubanud, et tseremoonia on "suurim mängude ajaloos läbi aegade toimunud" ja arvud on kolossaalsed: osaleb umbes 10 500 sportlast, 100 000 maksvat külalist, kuni 400 000 tasuta pileti omanikku ja 200 riigipead. . Otseülekandeid hakatakse näitama 80 hiigelekraanil ja pealinna kerkivad ulatuslikud helisüsteemid.

Seine'i jõel reisimise ajal nähtud hoonete kronoloogia alguspunktist
Maamärgid
1,8 km 3,1 km 3,7 km 4,3 km 4,9 km 5 km 6 km
sans_cadre sans_cadre sans_cadre sans_cadre sans_cadre sans_cadre sans_cadre
Notre-Dame
Louvre'i palee
Orsay muuseum
Luxori obelisk
Grand Palais
Hôtel des Invalides
Eiffeli torn