Arutelu:Woldemar von Rohland

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Rüütelkonna käsiraamatus on kuupäevad vana kalendri järgi. Tema vend suri Dresdenis, kus kehtis uus kalender, sel puhul on antud mõlemad kuupäevad. --Improvisaator 16. juuli 2009, kell 14:05 (UTC)

Sellist riiki nagu "Baltic Germany" ei ole kunagi olemas olnud.

No nii on 1889. aasta raamatus. Kui Eestis elav venelane on eestlane ja eestlane on etniline eestlane, siis baltisakslane on...? Panin ju viite, et a. Livl., mitte a. Baltdeutschland. Ma ei tea, miks seda Liivimaad Album academicumi topiti.

Ma ei saa su loogikale pihta ja see küsimus on üldse arusaamatu. Vaata siia, analoogiselt sealse "Päritolult rootslane, lätlane" on siin päritolult baltisakslane ehk baltisaksa päritolu. Sellel pole riigi või rüütelkondadega mingit pistmist. Ja pole vaja siia seda Liivimaad toppida.
Veel kord ja hästi aeglaselt: ta võis geograafiliselt Liivimaalt pärit olla ja kuhugi võib selle ju ka artiklisse kirjutada, kui väga tahta. Aga... ta oli rahvuselt ehk päritolult baltisakslane ehk baltisaksa päritolu.
Viide on antud, et Liivimaalt, hästi aeglaselt ja antiikva kirjas, saksa tähtedega. Nii on Album academicumis. Ta võis ju geograafiliselt Baltogermaanialt pärit olla, kuigi ma pole seda ühegi kaardi peal näinud. 19. sajandi sündmusi ei tohiks anakronistlike mõistetega üle kirjutada. Äkki ei olnudki baltisakslane, äkki oli hoopis ubamulk või odratolgus või koguni setu.
Mis Baltogermaaniast sa räägid, see ei ole oluline, oluline on rahvus, ta võis olla Liivimaalt, Eestimaalt, Kuramaalt või kust iganes, aga ta oli baltisakslane, see, mis on AA-s kirjas, ei ole praegu tähtis.
Tere, head anonüümsed kaastöölised. Arutelulehele kirjutades palun lisage oma kommentaaridele allkiri. Selleks trükkige teksti järele neli tildet (~~~~) või klõpsake redigeerimiskasti kohal pliiatsi pildiga nuppu. Salvestamisel ilmub siis ajatempel ja IP-aadress lingiga kaastööle. Registreerunud kasutajate puhul ilmub kasutajanimi. Allkirjad on olulised arutelulehe loetavuse parandamiseks ja kommentaaride andjatega ühenduse võtmise hõlbustamiseks. Aitäh! Adeliine 28. juuli 2015, kell 16:40 (EEST)[vasta]