Arutelu:Vozroždenije poolsaar

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikli pealkirja tuleb muuta. Samanimeline saar on olemas Leningradi oblastis ning lisaks on Araali järves asuva Vozroženije puhul ehk mõistlik rääkida poolsaarest. Omaette jutt, et ka viimase nimekuju tuleb üle vaadata - tegu pole mitte Venemaale, vaid Usbekistanile (ja osalt ka Kasahstanile?) kuuluva objektiga. - Urmas 17:15, 6 Nov 2004 (UTC)

Õigekirja võib ju uurida. Aga suurem probleem on see, et tegemist on endise saarega. Praegu on tegu mäetipuga või mäega Araali kõrbes. Andres 14:48, 9 Nov 2004 (UTC)
Või ei ole ma asjast õigesti aru saanud? Andres 14:51, 9 Nov 2004 (UTC)
Ta pole kindlasti mägi. Vähemalt osad satelliidifotod näitavad teda poolsaarena ja mitte saarena. Seega tuleb artikli nimeks panna "Vozroždenije poolsaar". - Urmas 18:13, 9 Nov 2004 (UTC)
Ma lugesin ühest allikast, et alates 2002. aastast on ta poolsaar. See praegune jutt räägib nähtavasti mingist varasemast ajast. Aga kindlasti tasub seda mainida minevikku iseloomustades. Nähtavasti oli juttu veetaseme hooajalisest kõikumisest või ka sademete hulga mõjust. Pikaajalises perspektiivis on ju veetase pidevalt langenud.
Seal, kus räägiti Vozroždenije mäest, taheti vist rõhutada, et tegemist ei ole enam saarega keset järve, vaid pigem nagu mäega keset kõrbe. See osa praegusest poolsaarest, mis moodustas kunagise saare, on ju ümbritsevast alast kõrgem. Peale selle on ta teistmoodi, sest seal on põõsad peal.
Võib-olla küll, et peaks pealkirjaks panema "Vozroždenije poolsaar". Aga nähtavasti peaks ta siis ikka endise saarena jääma ka saarte loendisse.
Mis puutub nimesse: saar kuulub kahele riigile, kumbagi ei saa eelistada, nähtavasti tuleb ikkagi lähtuda venekeelsest nimest. 194.126.101.134 19:10, 9 Nov 2004 (UTC)
saarest või poolsaarest (või veel millestki muust) rääkides tuleb esimesena meelde Kassari ... Ahsoous 19:34, 9 Nov 2004 (UTC)
Saarte hulgas võib ta ka vabalt nimetet olla.
Taimkate lisab talle küll mõningast visuaalset kirevust - eks meie laiudki tundu teatud nurga alt vaadates hirmus kõrged...
Venekeelne nimekuju näib vähemalt praegu möödapääsmatu, kuid millalgi hiljem võiks ta asendada. Urmas 00:12, 10 Nov 2004 (UTC)