Arutelu:Virmalised

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu arust kuuluvad virmalised siiski astronoomia alla. Märkasin artiklit meteoroloogia kategoorias --Tarmo Tanilsoo 15:03, 23 Jan 2005 (UTC)

See sõltub sellest, kuhu me tõmbame atosfääri ülemise piiri. Kui me peaksime atmosfääriks vaid troposfääri, mille kõrgus ulatub 10-11 kilomeetrini ei kuuluks ka virmalised meteoroloogia alla, aga nii atmosfääri tavaliselt ei käsitleta. Atmosfäär jagatakse temperatuurigradiendi alusel mitmeks sfääriks. Need on troposfäär, stratosfäär, mesosfäär ja termosfäär. Termosfääri ülemist piiri on raske defineerida, kuid see tõmmatakse kokkuleppeliselt umbes 500 km kõrgusele. Sellest edasi on veel eksosfäär, mida võib põhimõtteliselt pidada avakosmoseks ehkki sinna mõned molekulid Maa atmosfäärist ikka eksivad. Virmalised esinevad aga keskmiselt 100 km kõrgusel. Seega mahuvad nad lahedasti atmosfääri piiridesse ning kategooria "meteoroloogia" on igati asjakohane. Siim 15:17, 23 Jan 2005 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 8. juuli 2013, kell 01:18 (EEST)[vasta]