Arutelu:Viirused

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikli pealkiri peaks minu meelest olema "Viirus". Siim 15:48, 6 Feb 2005 (UTC)

Me ju leppisime kokku, et perekonnast suuremad taksonid on mitmuses? Või ei saa seda taksoniks pidada. Andres 16:03, 6 Feb 2005 (UTC)

Jah, ma lähtusin kah mitmust kasutades sellest põhimõttest. Kas "viirused" on takson, see on kokkuleppe küsimus, kindlasti on ta küll taksonite rühm. Tegin ka ainsuselt ümbersuunamise. KS 16:06, 6 Feb 2005 (UTC)

Kahtlane kas viirust üldse elusorganismiks pidada võib. Võib-olla on tegemist hoopis keerukate ja mingil määral intelligentsete molekulidega. Kolmest domeenist (arhed, bakterid, eukarüoodid) koosnevasse süsteemi ta ju ei mahu. Seega ei kehti siin kokkulepe, millele sa viitad. Kui bioloogid leiavad, et peab olema mitmuses, siis las olla. Ainsus tundub mulle siiski loomulikum. Siim 16:09, 6 Feb 2005 (UTC)

Noh, viiruste puhul rakendatakse igatages bioloogilise taksonoomia skeemi. Kas viirus elusorganism on, on samuti kokkuleppe küsimus, samamoodi võib ju näiteks baktereid pidada keerukate ja intelligentsete molekulise kogumiks (ühest molekulist koosnevaid viirusi pole olemas). Kui see on siin enamuse arvamus, võib ju pealkiri minupoolest ka ainsuses olla (näiteks ENE/EE kasutabküll mitmust). KS 16:20, 6 Feb 2005 (UTC)

Minu arust see asi ei tasu vaidlemist. Meil on ju ümbersuunamine artiklilt leheküljelt Viirus. Andres 16:25, 6 Feb 2005 (UTC)
Kui tahad, et oleks mitmuses, siis las olla. Viirus muidugi ühest molekulist ei koosne, väljendusin pisut kohmakalt. Siiski, minu teada keegi ei kahtle, kas bakter või inimene on elusorganismid, kuid viiruse puhul on asi palju vaieldavam. Mul pole sel teemal siiski mõtet sõna võtta, sest ma ei tea sellest midagi. Siim 16:27, 6 Feb 2005 (UTC)