Arutelu:Valkdüstroofiad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin võiks olla rohkem konteksti, et oleks paremini arusaadav, millest jutt. Kas jutt on inimesest või mis tahes organismidest? Kirjeldused jäävad kuivaks. Andres 18:46, 30 Dec 2004 (UTC)

Kirjeldus tuleb hiljem põhjalikum. Kuid organismide kohta ütlen niipalju, et Wikipedias on eraldi kategooriad veterinaaria ja meditsiini jaoks. Olen kindel, et inimesed saavad aru, et meditsiini kategoorias avaldatud artiklid kehtivad inimorganismi kohta. Mario 18:59, 30 Dec 2004 (UTC)

Siiski, arvestades et antud mõiste on nii loomade kui inimeste kohta kasutusel (st nii meditsiini kui veterinaaria mõiste), pealegi kasutatakse patoloogiliste protsesside uurimiseks ka loomi. KS 19:04, 30 Dec 2004 (UTC)

Selle vastu ma ei vaidle, kuid leian, et artiklisse pole mõtet lisada täpsustust, et see on konkreetselt inimese kohta. Artikkel on meditsiini kategoorias ning inimesed peaksid ju aru saama, et artikkel käsitleb inimorganismis toimuvaid muutusi. Mario 19:09, 30 Dec 2004 (UTC)

Kui sa kirjutad artikli, mis käsitleb inimese valkdüstroofiaid, tuleb talle pealkirjaks panna Inimese valkdüstroofiad, praegune artikkel eeldaks pealkirja järgi üldist käsitlust, mis asi see valkdüstroofia üldiselt on.Üldse oleks parem mitte suurt hulka poolikuid artikleid produtseerida, vaid mõned neist lõplikult valmis kirjutada. Vikipeedia kubiseb sellistest artiklitest, mis lõpuks lihtsalt toimetajate kaela jäävad, kes püüavad neist midagi lõpuks valmis kirjutada, või on sunnitud neid isegi kustutama, kuna olulisel määral artikkel arusaadavat infot ei sisalda :( Loodan et sa ei võta meie kriitikat isiklikult, olen isegi selle vastu alguses küllalt patustanud, enne kui asjast aru sain KS 19:18, 30 Dec 2004 (UTC)

Ok. Ei võta. No ma teen siis ulatuslikuma artikli inimese valkdüstroofiatest ega hakka neid poolitama. Kuid seetõttu tahaksin teada, kuidas teha sisukorda tekstile. Või jätan selle toimetaja hooleks ? Mario 19:27, 30 Dec 2004 (UTC)

Tänan! Sisukord tekib automaatselt artikli algusesse, kui oma artikli ==Pealkiri== tüüpi alapealkirjadega liigendad. KS 19:33, 30 Dec 2004 (UTC)
Kolme ja nelja võrdusmärgiga saab teha väiksemaid alajaotusi. Andres 09:49, 31 Dec 2004 (UTC)

Artikli sisu peab olema arusaadav ka ilma kategooriateta. Peale selle, kategooria "Meditsiin" ei välista ju näiteks kategooriat "Veterinaaria". Andres 09:49, 31 Dec 2004 (UTC)