Arutelu:Valitsemine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sellel sõnal on mitu tähendust, sealhulgas politoloogiline tähendus.

Öelda, et valitsemine on tegevus, mille objektiks on inimesed, on selgelt liiga vähe. Kas näiteks inimeste ravimine, inimeste söömine ja inimeste silitamine on valitsemine? Andres 15. november 2006, kell 18:39 (UTC)

Enne oli siin: Valitsemine on tegevus, mille objektiks on inimesed. Mõisvalitseja valitses mõisas inimesi mõisnikult saadud volituste piires.Andres 15. november 2006, kell 19:18 (UTC)

Pole selge, kas igasugune võimu teostamine on valitsemine. Võimu on mitmesugust. Andres 15. november 2006, kell 19:18 (UTC)

On olemas ka tehnoloogia valitsemine, kõik oleneb sellest, mis kontekstis kasutatakse aga tavaliselt mõeldakse võimu teostamist. Näiteks lapsevanem lapse üle, õpetaja õpilase üle. Igas valdkonnas on oma poliitika. Igal ühel oma õigused ja kohustused (reeglid, seadused). Valitsemisvormiga (poliitilise režiimiga) määratakse üldised põhimõtted. --Tiuks 17. november 2009, kell 09:28 (UTC)

Muutsin seda artiklit politoloogiliselt korrektsemaks. Valitsusvormid (türannia, demokraatia, monarhia jne.) ei peaks minu arvates selle artikli alla käima. Need sobiksid artikli "valitsus" (ing k. goverment) alla. Ka lause "Mõisvalitseja valitses mõisas inimesi mõisnikult saadud volituste piires" ei ole oluline selles artiklis. Kelgukass 27. detsember 2009, kell 00:12

Sa võid asja parandada, aga artiklis Valitsus tuleks minu arvates rääkida valitsuskabinetist. Andres 27. detsember 2009, kell 07:49 (UTC)