Arutelu:TuleTulemine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sel aastal olen palju kohanud kirjapilti TuleTulemine. avjoska 12. juuni 2009, kell 13:10 (UTC)

TuleTulemine[muuda lähteteksti]

Jah, õige ongi TuleTulemine, vrdl ÜhesHingamine.

Plakati peal miks mitte, aga ma kahtlustan, et korrektses kirjas (nagu näiteks entsüklopeedias) sõna keskele suurt tähte ikkagi panna ei saa. Iseasi, on ta nüüd laulupeo tule teekonna nimi või pealkiri. Nagu Üheshingamine siin – jutumärkides ja väikese h-ga (jutumärke ma esialgu ei paneks, kuna ei tea mis põhjendusel neid kasutada). Ja ka nagu Tuletulemine siin.
Muidu, on eelmiste kordada tule teekondade juures ka sellist nime kasutatud?
2009. aasta kohta käiv võiks ehk kompaktsemal kujul esitatud olla – praegu väga kuulutuse vormis. Välislinkide osas – lisatud neli on minu hinnangul liiast. Peo ja ELTSA omad on vastavates artiklites, see sama PDF kaart on ju nüüd pildina üleslaetud ja puulaevaseltsi oma liiga kaudse seosega. 13. juuni 2009, kell 20:03 (UTC)
Ei ole seda nime enne kuulnud, kahtlustan, et seda enne pole olnud. Andres 13. juuni 2009, kell 20:15 (UTC)

Jah, enne polegi olnud. See ajalehtedele viide on iseenesest õige, aga peo nimi on siiski ÜhesHingamine, see on selliselt läbivalt ka kõigis materjalides alates laulikutest ja lõpetades reklaamidega. Ka tuleteekond pole varem kandnud nime TuleTulemine ega isegi mitte Tuletulemine. See on olnud tuleteekond. Selles plaanis on ka TuleTulemine sarnane asi nagu ÜhesHingamine - ka see on sellisena kasutuses kõigis seda kajastavates ja reklaamivates materjalides. Seega mõlema puhul on tegemist nimega. Ajalehtede keeletoimetajate eelistused ei puutu seega siinkohal eriti asjasse. Need on kaks, kui soovite, brändi. Sest kui nüüd puht keelelist korrektsust soovida, siis peaks olema ka "tule tulemine", "laulupeotule tulemine" vms. 14. juuni 2009, kell 02:25 (UTC)

Nõus eelkõnelejega. Muide, palun kirjuta nii alla, et nimi oleks näha. Andres 13. juuni 2009, kell 23:50 (UTC)