Arutelu:Troopika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin on segadus. Mille poolest erinevad palavvöö, palavvööde, troopiline kliimavööde ja troopilised kloomavöötmed? On veel troopiline taimkate. "Troopika" võib vist neid kõiki tähendada. Andres 4. august 2007, kell 16:20 (UTC)

Milles on erinevus "vöö" ja "vööde" vahel? Sonastiku järgi on mõlemad vene keeles "пояс".--Geonarva 4. august 2007, kell 19:31 (UTC)
Nende vahel ei pruugigi selles kontekstis erinevust olla. Üldiselt kasutatakse sõna "vöö" tavaliselt konkreetses, riietuseseme tähenduses, kuigi mõnikord on tegu ka ülekantud tähendusega, näiteks vahevöö. Sõna "vööde" KASUTATAKSE ABSTRAKTSEMAS TÄHENDUSES; GEOGRAAFIAS NIMETATatakse vöötmeks suurimat tsonaalset üksust (muide, ka "tsoon" tuleneb (kreekakeelsest) sõnast, mis tähendab 'vöö'. ÕS-is on sõna "palavvööde", sõna "palavvvöö" ei ole. Sõna "palavvööde" on sõna "troopika" sünonüüm. Sõna "palavvöö" siiski esineb kooli õppematerjalides. Mis selle tähendus on, seda ma ei tea. Andres 5. august 2007, kell 19:16 (UTC)
Kui ma saan aru, siis troopika on kõige laiema tähendusega mõiste, mis kasutatakse igapäevaelus. See on pöörijooni lähedused. Palavvööde oli varem piiratud põhja- ja lõunapöörijoonega, pärast samatemperatuurijoonega +20°. Palavvöö võib olla selle mõiste sünoonim. Troopiline kliimavööde on kliimavööde Alissovi järgi. Troopiline taimkate hõlmab vihmametsasid, savanne jms, mis kasvab troopikas. --Geonarva 5. august 2007, kell 19:29 (UTC)
Probleem on selles, et sõna "troopika" võib põhimõtteliselt tähendada neid kõiki. Seda tuleb kuskil selgitada, samuti tuleb lingid korda teha. Andres 5. august 2007, kell 20:51 (UTC)


Tuleb teha täpsustuslehekülg. --Geonarva 5. august 2007, kell 20:53 (UTC)