Arutelu:Tianjin Shi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tianjin on linn. Nii ütled avalauses, mis defineerib kogu artikli. Samuti kasutad linna malli, mitte haldusüksuse oma. Asulale pühendatud artikkel peab igaljuhul olema, sõltumata sellest, kas haldusüksuse oma on või mitte.

Haldusüksusele tuleks teha artikkel "Tianjin Shi", nagu seda asja nimetatakse. - Urmas 1. detsember 2006, kell 13:31 (UTC)

Ma ei näe vasturääkivust. Linn on ka haldusüksus. Malli kopeerisin Pekingi artiklist, mis sind ei häiri millegipärast. Võib vahetada haldusüksuse malli vastu. Sinu tehtud [Mall:CHN] Hiina haldusüksuste mallis nimetad Tianjini keskallvusega linnade seas. Kas keskalluvusega linn ei ole linn? Tianjin Shi on nimi hiina keeles mitte eesti keeles. See ei sobi artikli pealkirjaks. --Metsavend 1. detsember 2006, kell 13:43 (UTC)
Minu meelest on lugejal ükskõik, millist malli kasutatakse.
Minu ettepanek oleks teha asula kohta artikkel Tianjin (asula). Olen nõus Metsavennaga, et "Tianjin Shi" ei sobi artikli pealkirjaks, sest eesti keeles me teda nii ei nimeta. Andres 1. detsember 2006, kell 13:45 (UTC)
Artikkel "Tianjin Shi" tuleb teha niikuinii. Sellest ei ole pääsu, kuna "Suur maailma atlas" kasutab just nimelt seda nimekuju haldusüksuse jaoks. Vaadake palun seda atlast. Shi-le korralikult vastavat sõna eesti keeles lihtsalt ei ole. Ja sellest on juba varem juttu olnud.
Tegin sellelt nimekujult siia ümbersuunamise. Aga ma ei saa aru, miks me peaksime siin pealkirjas järgima "Suurt maailma atlast". KNAB-is on nii haldusüksuse kui ka asula nimekuju "Tianjin". Me ju mujal ka ei jäta haldusüksuste nimesid tõlkimata.
Linna nime hulka Shi ei kuulu. Ta on samasugune täiend nagu seda on город venelastel. Kirjutada toponüümi reale linnanimi Shi-ga on täpselt sama, mis kirjutada Moskva puhul город Москва. - Urmas 1. detsember 2006, kell 14:02 (UTC)
Nõus. Aga see artikkel räägib ju haldusüksusest, mitte asulat. Andres 1. detsember 2006, kell 14:37 (UTC)

Me panime asja Metsavennaga "Suure maailma atlase järgi" paika: haldusüksuse kohta peab olema artikkel Tianjin Shi, linna kohta Tianjin. Andres 18. august 2008, kell 10:20 (UTC)

Tuleb teha eraldi artikkel Tianjin. Andres 18. august 2008, kell 10:33 (UTC)