Arutelu:Tert-butüüloksükarbonüülrühm

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siia ei suuna midagi. --193.40.12.10 22. oktoober 2011, kell 11:51 (EEST)[vasta]


Artikkel on väga sisukas ning informatiivne. Ülesehitus on samuti loogiline. Tekst on varustatud korrektselt vormistatud viidetega ning allikad tunduvad olevat piisavalt autoriteetsed. Artiklit on illustreeritud teemakohaste piltidega. Kuna tegemist on orgaanilise keemiaga, siis saaks ilmselt terve artikli erinevaid reaktsioonimehhanisme täis joonistada. Hetkel on tähelepanu pööratud just olulisematele ning seetõttu on neid hea lihtne märgata.

Artikli keeleline kvaliteet on laitmatu. Tooksin välja vaid mõned soovitused:

  1. Reaktsiooni amiini ja di-tert-butüüldikarbonaadiga on võimalik ka läbi viia teistel reaktsioonitingimustel. Paneksin "ka" teise kohta ning asendaksin sõna "teistel". ...on võimalik läbi viia ka teistsugustel reaktsioonitingimustel.
  2. Järgnevas loetelus on välja toodud neist olulisemad: Kirjutaksin "Olulisemad neist on:"
  3. Temperatuuri märgitakse üldiselt °C, puudub tühik kraadimärgi ja C vahel.
  4. Samuti on olemas võimalused eemaldada Boc-rühm ka neutraalses või aluselises keskkonnas, mis võib osutuda vajalikuks juhul, kui tekkiv amiin pole happelises keskkonnas stabiilne. üleliigne "ka"
  5. Taaskord, anhüdriidne HCl genereeritakse in situ. Sõnastaksin lause ümber: Anhüdriidne HCl genereeritakse taaskord/jällegi in situ.
  6. See metoodika loodi tahke-faasiliseks peptiidisünteesiks suurtes kogustes, kuna antud juhul pole tarvis kasutada trifluoroäädikhapet, mis on kallis ja korrosiivne. "kuna" on esmajoones aega väljendav sidesõna ning on parem seda põhjusliku sidesõnana mitte kasutada. Siin võiks selle asendada sõnaga "sest".
  7. Magneesiumperkloraat lõhustab ühe Boc-rühma kahest primaarse amiini korral. Sõnastaksin lause ümber: Primaarse amiini korral lõhustab magneesiumperkloraat kahest Boc-rühmast vaid ühe.

Veidi segaseks jääb, miks osadel reaktsioonidel on eeldatav saagis ja teistel lihtsalt saagis. See võib muidugi ka ainult minu taipamatus olla.

Tert-butüüloksükarbonüülrühm on kindlasti üks põhjalikumalt kirjeldatud funktsionaalrühm Vikipeedias. Kiitus tubli töö eest!

Algesis 9. november 2011, kell 21:55 (EET)[vasta]


  • Arvude vahel kasuta "kuni" tähenduses mõttekriipsu (võta redigeerimiskasti alt)
  • 25 °C (kraadimärk võta ka redigeerimiskasti alt)
  • Lauses "Tüüpiline Boc-kaitserühma..." koma puudu

Tubli! Adeliine 26. november 2011, kell 22:41 (EET)[vasta]