Arutelu:Teadusharu

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin oli miisugune lause:

Teadused jagunevad kaheks suureks vallaks: rakendusteadused ja humanitaarteadused.

Võtsin selle välja, sest see pole teemakohane.

Peale selle ei saa selle lausega nõustuda, sest matemaatika ja loodusteadused ei ole ei rakendus- ega humanitaarteadused. Andres 23:18, 2 Sep 2004 (UTC)

Kas keegi oskaks ütelda, mis selle artikli mõte oleks? Lihtsalt, loetleda teadusharusid? See nimekiri ei lõpeks iialgi... Või defineerida teadusharu mõiste? Mõiste aga tuleneb tema nimest endast: teaduse haru... Kuid, jah, teisest küljest, viidatakse sellele kogu aeg... Äkki peakski kuidagi defineerima, ja lahti seletama, kust siuxed harud tekivad ja miks... hmmm ehk ongi hea mõte..--Lulu 17:34, 18 Jan 2005 (UTC)

Jah, mõte on teadusharu mõiste defineerimises ja muus, mida Sa ütled. Seda definitsiooni ei ole veel keegi kirjutanud. See loetelu, mis järgneb, on minu meelest küll üleliigne, vähemalt niisuguses mahus. Andres 18:02, 18 Jan 2005 (UTC)
Artikkel praegusel kujul on Teadusharude loend. Loendeid on Vikipeedias teisigi ja kasulik võib loend olla ristsõnakoostajale ja -lahendajale. Loend peaks olema täielik või püüdlema täielikusele ja kui see pole võimalik, siis pole loendil mõtet. Võiks kustutada küll. Valju 6. november 2006, kell 21:56 (UTC)
Ma kahtlen, kas säärast loendit on tarvis. Asi on selles, et raske (praktiliselt võimatu) on tõmmata piiri uurimissuuna ja teadusharu vahele.
Arvan, et selle artikli kustutamisega praegusel kujul me midagi ei kaota. Küll aga oleks ikkagi tarvis sama pealkirjaga artiklit, kus räägitakse teadusharu mõistest ja sellest, mida üks teadusharu endast kujutab. Andres 7. november 2006, kell 09:00 (UTC)