Arutelu:Suured Sunda saared

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Vajab detailkategoriseerimist --Dj Capricorn 16. veebruar 2006, kell 23.36 (UTC)


Sellisel segasel kujul koordinaate ei tohi esitada. Andres 22. november 2008, kell 00:33 (UTC)

Koordinaatide puhul piisab sellest osast, mis on enne kaldkriipsu. Andres 5. detsember 2008, kell 08:12 (UTC)

E ja N tuleb eelnevast tühikuga eraldada, E järel peab olema koma. Ja koordinaatide sellisel kujul esitamine on problemaatiline. Minu meelest tuleks pigem anda äärmuskoordinaadid. Andres 5. detsember 2008, kell 08:14 (UTC)

Jääb selgusetuks, kuhu kuuluvad Suurte Sunda saarte otseses naabruses paiknevad väikesed saared. Kui vaadata selle artikli ja artikli Väikesed Sunda saared juures olevaid kaarte, siis nad ei kuulu kummagi hulka. Erinevad vikid annavad erineva vastuse. Inglise viki järgi kuuluvad Suurte Sunda saarte hulka ka naabersaared, teiste vikide järgi mitte. ENE-s on vastuoluline sõnastus: Sunda saared jagunevad Suurteks Sunda saarteks (neli suurt saart) ja Jaavast ida pool paiknevateks Väikesteks Sunda saarteks. See on mittevastuoluline ainult juhul, kui suurte saarte väikesed naabersaared üldse Sunda saarte seast välja jäävad. Andres 5. detsember 2008, kell 08:28 (UTC)

Britannica ütleb Sunda saarte kohta nii: group of islands extending from the Malay Peninsula to the Moluccas southeast of the Asiatic mainland toward New Guinea. They include the Greater Sundas (Sumatra, Java, Borneo, Celebes, and adjacent smaller islands) and the Lesser Sundas (Bali, Lombok, Sumbawa, Sumba, and Flores, Timor, Alor, and adjacent smaller islands). Arvan, et seda tuleks uskuda. Andres 5. detsember 2008, kell 08:35 (UTC)

Meyeri leksikonis jälle on nimetatud ainult neli suurt saart. Andres 5. detsember 2008, kell 08:39 (UTC)

Ma proovisin ka enne uurida ega saanud aru. Suurte Sunda saarte artiklis olevalt kaardilt lugesin välja, et Madura oli sisse arvatud, aga piki Sumatra rannikut olev saarestik (Mentawai saared) mitte. Aga tundub, et sellel kaardil oli ka Bali saar punaseks värvitud. (See tähendab, mitte et see kaart mingiks aluseks oleks, lihtsalt kaardi võimaliku parandamisvajaduse mõttes.) --Epp 5. detsember 2008, kell 08:46 (UTC)
Vaatasin, et Meyeri leksikoni siiski ei saa usaldada, sest seal pole piisavalt täpset kirjeldust. Andres 5. detsember 2008, kell 14:51 (UTC)
Igatahes jääb määramata, millised saared on adjacent. Ühestki teisest allikast peale Britannica ma seda reservatsiooni ei leidnud. Andres 5. detsember 2008, kell 15:05 (UTC)
Just, ma mõtlesin sedasama. Äkki need, mis on ühekaupa vahetus läheduses (nagu Madura). St mitte näiteks Mentawai saared. Inglise vikist ma ei loe välja, et neid loetaks Suurte Sunda saarte hulka. Ega ka Bangkat ega Belitungi vist mitte. Aga Sunda saarte hulka need ju ikka kuuluvad? Ja kui need jagunevad ainult suurteks ja väikesteks, on ikka jama. :-) --Epp 5. detsember 2008, kell 15:12 (UTC)
Just seda ma mõtlengi.
Peaks pöörduma asjatundja poole. Andres 6. detsember 2008, kell 08:16 (UTC)