Arutelu:Suletud süsteem (füüsika)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Leon, palun ära kirjuta teemal, millest sa midagi ei tea. Siim 10:58, 2 Sep 2004 (UTC)

Sõnaühendil "suletud süsteem" on ilmselt mitu tähendust. Kontekstis, kust see viide tuleb, oli mõeldud teatud füüsikalist mõistet. Andres 11:06, 2 Sep 2004 (UTC)

Ainevahetuse põhitähendus ei ole jällegi minu arvates füüsikaga seotud :) Jaan513 11:16, 2 Sep 2004 (UTC)

No ma ei tea, mis siis teha. See kuidas artiklit mõistetakse sõltub inimeste rikutuse tasemest:) Alati ei saagi teha täiesti üheseltmõistetavat definitsiooni. Siim 11:24, 2 Sep 2004 (UTC)
Ei, sinu kirjutatud definitsioonil ei ole minu arvates väga vigagi, lihtsalt artiklile "ainevahetus" füüsikalises mõttes tuleks teisiti viidata, näiteks [ainevahetus (füüsika)|ainevahetus] vms. Jaan513 12:38, 2 Sep 2004 (UTC)

Terminil "Suletud süsteem" on peale füüsikalise tähenduse veel vähemalt kaks tähendust süsteemiteoorias ja jhtimisteoorias, üks tähendus informaatikas (embedded system), siis veel closed-end system tervishoiuökonoomikas, tööohutuses teatav ohtliku aine käitlemise meetod, küttesüsteemi liik (küttesüsteem on soojusvahetiga lahutatud kaugküttevõrgust), siis veel tehnoloogiline protsess, mis ei tekita jäätmeid, politoloogias valimissüsteemi tüüp, siis veel on sellel kompositsioonis (kujutavas kunstis) kompositsiooni tüüp, keemias ruumiosa, mis on piiratud piirpindadega, külmutusseadmete tehnoloogia printsiip, informaatikas veel suletud arhitektuuri tähenduses. Muidugi kasutatakse seda väljendit ka kõiksugu muudes tähendustes, eriti kontekstis "vangla on suletud süsteem" (see võiks vabalt olla sotsioloogiatermin). Semiootikud räägivad tekstist kui suletud süsteemist vastandina tekstile kui protsessile.

Arvan, et Sinu artikli pealkiri peaks olema kas "Suletud süsteem (füüsika)" või "Suletud süsteem (termodünaamika)". Pole ju kindel, kas ka füüsikas pole sellel terminil mitut kasutust. Andres 14:53, 3 Sep 2004 (UTC)


Mida mõeldakse selles artiklis keskkonna all? Andres 1. veebruar 2007, kell 21:50 (UTC)