Arutelu:Sitakoti Mats

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

rõngasriste on ju ka mujal. Näiteks Käina kirik. Mis vahe on rõngasristil ja päikeseristil?--Hendrix 29. oktoober 2008, kell 17:58 (UTC)

Minuteada polegi mingit vahet. Matsi haual olev rõngasrist võib olla küll vanim hauatähisena säilinud rõngasrist .--WooteleF 29. oktoober 2008, kell 18:12 (UTC)
mis ajast nood ristid on pärit? Pühalepa kirik--Hendrix 29. oktoober 2008, kell 18:22 (UTC)
17. sajand. Täpsemat daatumit ei leidnud.--WooteleF 29. oktoober 2008, kell 18:28 (UTC)

minu arust on ainus tõestatud fakt, et on olema kirjeldatud rist vastava tekstiga (aga mis see tekst tähendab?) Ülejäänu, vähemalt seda artiklit lugedes, on puhas hüpotees. Ka viidatud Lääne Elu artiklis kasutatakse oletuslikku kõneviisi. Minu meelest on kaks võimalust:

  • Varustada artikkel adekvaatsete viidetega Sitakoti Mats olemaolu kohta.

Või

  • Muuta artikkel muinasmälestise kirjelduseks - sest rist on ju olemas--Hendrix 30. oktoober 2008, kell 18:17 (UTC)

Kas rist pole piisavalt adekvaatne allikas Matsi olemasolu kohta? Pealegi on ametlikult tegu ikkagi hauatähisega. See kas kiri ja aastaarv midagi muud tähistavad, jäägu semiootikute pärusmaaks. Samuti võiks sinu loogika järgi kahtluse alla seada artikli Kalevipoeg sisu, kelle elu arhivaalidega tõestada pole võimalik. Aga kui vaidlustad Eesti vikis Matsi artikli olemasolu, siis selle üle võiks adminnid hääletada. Kui artikkel Matsist ei vasta Eesti viki nõuetele, saab selle ju ära kustutada. Kalev.

Minuarust võiks artikkel kindlasti jääda. Viiteid võiks rohkem olla.--WooteleF 31. oktoober 2008, kell 09:45 (UTC)
Kui keegi kirjutaks Kalevipoja artiklis, et "Kalevipoeg oli eesti rammumees, kes suri verekaotuse tagajärjel Kääpa jõe ääres", siis kustutataks selline artikkel ilma pikema jututa. Aga Sitakoti Matsi kohta pole ühtegi audentset allikat. Kõik puha rahva jutt. Praeguse seisu järgi lihtsalt üks müütiline tegelane, nagu Kalevipoeg. Ja kui on müütiline, siis tuleks ka artikkel nii vormistada, et ei jääks muljet, et tõepoolest kunagi on selline tegelane eksisteerinud. Aga kui on eksisteerinud, siis peavad olema tõendid.--Hendrix 31. oktoober 2008, kell 17:43 (UTC)