Arutelu:Simuleerimine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Simuleerimine kui mõiste omab ka teisi tähendusi. Akra

Simuleerimine peaks eeskätt tähendama millegi jäljendamist?

Antud juhul jäljendabki mudel tegelikku olukorda. Samuti näiteks arvutis masina töö jäljendamist kutsutakse simuleerimiseks. Muidugi võib sõnal olla ka teisi tähendusi.--Animagi 5. jaanuar 2007, kell 18:00 (UTC)
Seda küll, aga artikli nime peab täpsustama, kuna see mõiste ise kuulub ka meditsiini ja veel mõnda valdkonda. Sõna ise tuleneb ladinakeelsest sõnast simulatio tõlkes teesklemine. VE kirjutab näiteks lk 899 artiklis Simulatsioon sündmuse, teo või seisundi teadlikult väärkujutamine oma eesmärgi varjamiseks või teiste eksiteele viimiseks. See artikel läheb aga põhitähendusest hoopis teises suunas.Akra 5. jaanuar 2007, kell 18:37 (UTC)

ÕS: simulatsioon 'simuleerimine'; ei soovita tähenduses: 'matkimine, matkemodelleerimine, imiteerimine'

ÕS: simuleerima 'teesklema'; ei soovita tähenduses: 'matkima, matkemodelleerima, imiteerima'

Selle pealkirja all tuleks minu meelest rääkida haiguse simuleerimisest. Matkemodelleerimisest tuleks rääkida teise pealkirja all.

Veel: tundub, et simuleerimise eesmärk ei ole selle mõiste juures määrav. Andres 5. jaanuar 2007, kell 19:28 (UTC)

Simuleerimise defineerimine mudeli või protsessi paikapidamise kontrollimisena on minu meelest eksitav. Mudeli paikapidavust võib kontrollida ka teisiti. "Protsessi paikapidavus" on üldse arusaamatu. Andres 5. jaanuar 2007, kell 19:31 (UTC)

Niimoodi seda igatahes kutsutakse. Ka programmides (näiteks Ucmill) on tihti selline "nupp" nagu simulation. Näiteks kui teha mingile arvprogrammjuhtimisega pingile Ucmill keskkonnas programm ( Ucmill on muide väga laialdaselt kasutuses) siis on seal olemas selline nupp nagu Simulation (simuleeri) millega on siis võimalik arvuti kuvarilt jälgida kuidas tehtud programmi järgi toimub detaili ja lõikeriista liikumine, ning milliseks detail töötlemise käigus muutub. Isiklikult olen veel kokku puutunud plekitöötluspinkidega, ma pean silmas paindepinke. Ka mõningates nendes pinkides on võimalik programmi simuleerida. Simuleerimise asemele ei oskagi kohe mingit muud sõna pakkuda. Igatahes on simuleerimine laialdaselt kasutuses olev sõna ning teatud seltskonnas just selles tähenduses, millises on tehtud see artikkel.--Animagi 5. jaanuar 2007, kell 20:06 (UTC)
Tahaks veel õelda, et keel areneb aegamisi. Võimalik, et ÕS-i koostanud inimesed pole suutnud selle arenguga kaasa minna, kuna arvutis projekteerimine ning seega ka simuleerimine on laialdasse kasutusse jõudnud alles viimase kümmnekonna aasta jooksul. Näiteks autotööstuses algas üleminek arvutis projekteerimisele ning projekteeritu simuleerimisele alles 1990- ndate aastate lõpus ning pole päriselt veel lõpuni jõudnudki. Näiteks kasvõi testsõidud kus auto avariikindluse kontrollimiseks kihutab see suurel kiirusel vastu betoonseina on tegelikult võimalik võimalik läbi viia ka arvutis. Samuti oli hiljuti kuulda, et Boing kasutas oma uue lennuki väljatöötamisel esimest korda simuleerimist, mis võimaldas kokku hoida suurel hulgal aega ja raha.--Animagi 5. jaanuar 2007, kell 20:14 (UTC)
Ma ei vaidle üldse selle vastu, et sõna nii kasutatakse. Aga esitus pole adekvaatne ja pealkirja tuleks muuta. Andres 5. jaanuar 2007, kell 20:43 (UTC)
Minu arvates on pealkiri adekvaatne võib- olla sisu on veidi kehv. Pakun välja, et teeks täpsustuslehe.--Animagi 5. jaanuar 2007, kell 20:49 (UTC)
Minu ettepanek on reserveerida see pealkiri teisele tähendusele. See on kõigile tuntud, pealegi keelemeestele teine tähendus hästi ei meeldi. Selle artikli pealkirjas siin peaks midagi sulgudes olema. Andres 5. jaanuar 2007, kell 21:11 (UTC)
Nõus.--Animagi 6. jaanuar 2007, kell 00:06 (UTC)