Arutelu:Refleksoloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

selle asemel, et alternatiivmeditsiini hulka liigitada, võiks kirjeldada kui ebaselget meditsiini haru.--Hendrix 3. veebruar 2008, kell 08:47 (UTC)

Mina kasutaksin peenutseva ja ümber nurga ütleva "alternatiivmeditsiini" asemel üldse sõna "posimine". Pole näinud ühtegi uuringut, mis näitaks refleksoloogia mingisugustki efektiivsust. Ka põhialused (tsoonid, kuhu ulatuvad närvilõpmed eri paigust kehast) on jaburad ja tõestamatud. --Ken 3. veebruar 2008, kell 09:04 (UTC)
ses osas olen Sinuga nõus, et posimine = alternatiivmeditsiin. Kuid refleksoloogia ja posimine - luba kahelda. Tänapäeva meditsiin teab ikkagi häbemata vähe inimese ehitusest ja kui teab vähe, kas peab siis kohe posimiseks mõne meetodi kuulutama. Tuleb lähtuda ikka pragmaatiliselt - kui toime olemas, järelikult asi töötab. Muide - hea posija on reeglina hea psühhoterapeut, aga ilma paberiteta. Siin vist ongi asja konks. Kui on riiklikult tunnistatud, siis oled arst, kui ei ole tunnistatud, oled posija...--Hendrix 3. veebruar 2008, kell 09:18 (UTC)
Ja riikliku tunnustuse määrabki meetodi tõestatus. Väita, et ravid läbi tsoonide masseerimise kui tegelikult teed psühhoteraapiat ei tähenda ju, et tsooniteraapia töötab. James Randy pakkus miljon dollarit inimesele, kes tõestab, et tsooniteraapial on toime olemas.--Ken 3. veebruar 2008, kell 09:23 (UTC)
"There is no broad consensus on how reflexology does or could work in practice"--Hendrix 3. veebruar 2008, kell 09:33 (UTC)