Arutelu:Rannamõisa

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
  • Ranna tee - eemaldasin, kuna pole selge, miks see vaata ka. Rannamõisas ei tohiks Ranna teed olla.--Rünno 11. oktoober 2009, kell 14:19 (UTC)

Sellest on kindlasti kuskil juttu juba olnud aga võtan teema korra taas üles. Minu arvutis (ja mitte ainult) on see punane täpp Naissaare kohal.--WooteleF 11. oktoober 2009, kell 14:48 (UTC)

Järsku on aluskaart valesti joonistatud?--Rünno 11. oktoober 2009, kell 15:00 (UTC)

saksa Vikipeedias ja samuti prantsuse omas on yhes nimekirjas Rannamõisa vanaks saksakeelseks nimeks antud Fischmeister, mida väidetakse ka Vismeistri saksakeelseks nimeks. kas Fišmeistri mõis ja Rannamõisa mõis on kaks ise mõisa? kas see Fischmeister = Rannamõisa võib sellest hoolimata õige olla (mingil ajaperioodil näiteks)? kas Fischmeister on tähistanud mõnda muud Rannamõisa? pisike segadus, pole selgust saanud. Ohpuu 30. juuli 2011, kell 22:56 (EEST)[vasta]

Olen 99% kindel, et neis vikides on viga.--WooteleF 31. juuli 2011, kell 01:43 (EEST)[vasta]
viga siis tähendaks, et Rannamõisa saksakeelne nimi on läbi ajaloo kogu aeg olnud Strandhof ning Fischmeister/Vismeistri on kogu aeg olnud hoopis teine mõis? ja et Tallinna komtuurile allunud kalameistritel polnud kunagi mingit pistmist Rannamõisa mõisaga? kui saaks selle kohta mõne viidatava allika, oleks hea. ei mõista väga otsida, raamatukogu ka käepärast pole.
kui on kindel, et on viga, siis tuleks see ka saksa ja prantsuse vikis parandada, enne kui see laiemalt levima hakkab.
mõni topograafiline vihje Vismeistri mõisa täpsema asukoha kohta oleks ka alati abiks, eriti praeguste Tallinna tänavate-kinnistute suhtes. Ohpuu 31. juuli 2011, kell 12:49 (EEST)[vasta]