Arutelu:Polaaröö

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Põhjapoolusel kestab polaaröö 23. septembrist 21. märtsini, põhjapolaarjoonel esineb see talvisel pööripäeval – 22. detsembril. Lõunapoolusel on olukord vastupidine: polaaröö kestab 21. märtsist 23. septembrini, lõunapolaarjoonel esineb see suvisel pööripäeval – 22. juunil.


Vaata Arutelu:Polaarpäev. Andres 7. jaanuar 2009, kell 17:15 (UTC)


<!-- interwiki -->

Kas keegi oskab selgitada, mis põhjusel sellist asja artiklitesse topitakse? Siim 8. jaanuar 2009, kell 10:42 (UTC)

see on kommentaar, põhjust miks seda kirjutatakse tuleb küsida kirjutajalt, aga eks vast keegi arvab, et tuleb neid keelelinke kuidagi eristada. Kas sind häirib artiklilehel nähtamatu jutt - Ahsoous 8. jaanuar 2009, kell 11:15 (UTC)
Enne Ahsoouse redaktsiooni valmis kirjutatud, nii et osaliselt kattub eelkõnelejaga:
Olen seda kohanud ka inglise vikis, kust see tõenäoliselt tulnud on, kuid kusagilt õpetustest selle panemise soovitust ei leidnud. See peaks olema umbes sellise tähendusega: "siit edasi tulevad lingid teistele keeltele". Võib-olla aitab see kellelgi üles leida, kust need lingid siis algavad, minu meelest on see aga iseenesest arusaadav. See rida ei muuda lehe väljanägemises midagi, tegemist on ainult lähtekoodis nähtava tekstiga. --Jaan513 8. jaanuar 2009, kell 11:20 (UTC)
Pisut häirib see mind küll. Ma toimetan artikleid ja seepärast näen ka seda, mis artiklilehel nähtamatuks jääb. Ma oletan, et keegi mõtles selle välja selleks, et puupead aru saaks, et see pole enam nö artikli sisuline osa. Aga see peaks igale normaalsele inimesele olema täiesti arusaadav ka ilma selleta. Minu meelest on see üks näide asjadest, mis tehakse asja enda pärast. Suuremates Vikipeediates on väga palju igavlevaid inimesi, kes artikleid sisuliselt parandada ei oska või ei viitsi ning mõtlevad seetõttu pidevalt igasuguseid kellasid ja vilesid välja. Isegi kui arutelulehel pole midagi asjalikku öeldud, ilutseb seal pea alati terve hunnik igasuguseid malle ja viiteid mitmesugustele projektidele jms. Viki tuleks minu meelest hoida nii lihtne kui võimalik ja nii keeruline kui vajalik. Minu meelest see asi ei vasta sellele põhimõttele. Siim 8. jaanuar 2009, kell 11:29 (UTC)
Ka mina leian, et see on ülearune. Inglise vikis kasutatakse seda mõnikord selleks, et kogenematumad kirjutajad ei arvaks, et see on mingi sodi, mis tuleb kustutada. Aga sellisel kujul ta seda eesmärki ei täida. Siis juba tuleks kirjutada pikem jutt. Sellist kustutamist esineb eesti vikis siiski nii harva, et minu meelest pole mõtet selle pärast muretseda.
Vajalikum vast oleks mingi märkus panna sinna, kus artikkel algab infokastiga või mingi muu koodide kuhilaga. See võib kogenematu kasutaja panna arvama, et asi on tema jaoks liiga keeruline. Andres 8. jaanuar 2009, kell 12:21 (UTC)