Arutelu:Perseus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mis oleks, kui me vormistaksime kõik tähtkujud ühtemoodi: Veevalaja tähtkuju, Perseuse tähtkuju jne? Andres 19:11, 9 Sep 2004 (UTC)

Olen nõus, see oleks mõistlik. Küsimus on selles kas eelistada versiooni Veevalaja tähtkuju või Veevalaja (tähtkuju) Siim 19:14, 9 Sep 2004 (UTC)
Kuigi antud artikkel tähtkuju kohta ei käi, võiks jah tähtkuju kohta käivad artiklid ühtemoodi teha. Inglise viki võiks äkki eeskujuks võtta. Link en wiki Perseusele. Jaan513 19:16, 9 Sep 2004 (UTC)
Või mõtlesid sa artikli pealkirja vormistamist? Jaan513 19:16, 9 Sep 2004 (UTC)
Ma arvan, et tähtkuju artikli pealkiri peaks olema Veevalaja (tähtkuju), nii on ka inglise wikis. Siim 19:24, 9 Sep 2004 (UTC)
Minu meelest me ei saa inglise vikit päriselt eeskujuks võtta, sest inglise keeles ei ole minu meelest vastet nimekujule "Perseuse tähtkuju". Eesti keeles saab öelda kahtemoodi, kas "Perseus" või "Perseuse tähtkuju". Nomenklatuuri ühtlustamine oleks hea sellepärast, et siis ei tekiks pidevalt kõhklusi, kuidas viidata: osa tähtkujude nimesid on mitmetähenduslikud, osa mitte. Ühtlustada võiks kujule "Perseus (tähtkuju)" või "Perseuse tähtkuju". Esimese kasuks räägib see, et see paistab olevat ametlik nimekuju, teise kasuks see, et see on loomulikum pealkiri. Peale selle, meil juba üks tähtkujuartikkel on ning see on just niimoodi nimetatud: Kassiopeia tähtkuju. Andres 20:21, 9 Sep 2004 (UTC)
Ma eelistan Perseus (tähtkuju) kasutada esiteks sellepärast, et nimetus ees ja täpsustus taga sulgudes on stiil mida oleme varem kasutanud. Teiseks võimaldab see anda tähtkuju nime edasi moonutamata. Võib ju tekkida mulje, et tähtkuju on Perseuse. Siim 20:55, 9 Sep 2004 (UTC)
Hästi, see veenab mind. Nimetan siis tolle artikli ümber. Üks kõhklus siiski on. Kui mõni nimi ei tähenda muud kui ainult tähtkuju, siis on imelik sinna veel sulgudes midagi lisada. Andres 22:02, 9 Sep 2004 (UTC)