Arutelu:Peet Lepik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Semiootikaga seotud uurimused on kolmel korral pälvinud toetust: 1992. a Viron Säätiö abiraha töötamiseks Helsingi raamatukogus ning 1995. ja 1996. a ETF-i grantiraha. 1999. ja 2000. a esines kokku kuuel rahvusvahelisel konverentsil ettekannetega.

Selle lõigu tõstsin põhitekstist välja, sest see on rohkem CV kui entsüklopeedia materjal. Viimased lõigud on veel läbi vaatamata.

Lause kultuurantropoloogia koostamisest ei ole päris arusaadav. Kas monograafilise esituse vahele olid ette nähtud tõlked, mis jäid valmimata?

Artikkel sisaldab väärtuslikku eluloolist informatsiooni ja isik, kellest siin juttu on, väärib entsüklopeediaartiklit. Seetõttu ei saa pahaks panna teatavat autobiograafilist tendentsi.

Pean väga tähtsaks, et artiklis oleks esitatud ka kokkuvõte autori originaalsetest ideedest, mis ta on esitanud oma avaldatud uurimustes. Andres

Ma ei taha kedagi sundida midagi tegema, aga kui tegemist on teadlasega, siis minu idee järgi peaks saama Vikipeediast ka lugeda, milles tema avastused ja ideed seisnevad. Muidugi eeldab see, et tema uurimisvaldkond on ka piisavalt kaetud vastavate artiklite infrastruktuuriga. Kõigi lünkade täitmine on väga töömahukas ettevõtmine, nagu kas või ühe uurimuse ideedest kokkuvõtte kirjutamine, mis nõuab suurt süvenemist. See, millega teadlane tegeleb, oleks siis esitatud kahel erineval printsiibil: süstematiseerituna ümber uurimisaine ja ümber uurija isiku. Andres

Jagan Teie arvamust selles osas, aga kahjuks mul puud praegu täielik ettekujutus tema teadustööst. Sellega tutvumine nõuaks ka aega. Kuna infot Peet Lepiku kohta varem üldse ei olnud, siis hakatuseks sobiks seegi. Alati on võimalik ju teadjamatel seda täiendada.

Jah, loomulikult. See, mis on, on hea. Andres