Arutelu:Patriotism

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Patriotism on tihedalt seotud rahvuslusega

See ei pruugi nii olla. Andres 30. mai 2008, kell 17:51 (UTC)
Isamaa ei pruugi ju olla rahvusriik, ja patrioodid võivad olla ka vähemusrahvuste esindajad. Andres 30. mai 2008, kell 17:56 (UTC)

Patriotismi all mõeldakse eesti keeles isamaa-armastust. Muidu räägitakse kolkapatriotismist. Ja kui patriotismi nii laialt mõista, kuidas teda siis üldse rahvuslusega saab seostada? Andres 30. mai 2008, kell 17:56 (UTC)


Minu meelest pole õige viidata ingliskeelsele Wikiquote'ile. Andres 30. mai 2008, kell 17:59 (UTC)

Ma parandasin selle rahvusluse lause paremaks. Keegi võiks kirjutada siia juurde ka selle, mis on kolkapatriotism, ma hetkel ei oska seda täpselt defineerida. Nii kaua, kuni eesti keeles neid wikiquote ei ole, võib ju inglise keeles ka olla. Miks siis selline mall on? Seda on ju teistes artiklites ka kasutatud.--Oktav 30. mai 2008, kell 22:02 (UTC)
Arvan endiselt, et eesti keeles ei mõelda patriotismi all kodukohaarmastust, baid ainult isamaa-armastust. Küll aga kasutatakse sõna "patrioot" mõnikord ka kodukoha, asutuse või erialaga seoses.
Minu meelest tuleb see materjal tõlkida, mitte viidata ingliskeelsele. Eesti Vikitsitaadid on olemas, aga mina isiklikult leian, et tsitaadid võib panna Vikipeedia artiklisse. Andres 31. mai 2008, kell 03:47 (UTC)

Palun aidake seda artiklit korda teha. Andres 29. juuni 2008, kell 11:07 (UTC)

-Patriotismi negatiivne väljund on enda rahvuse kõrgemale seadmine teistest rahvustest või inimgrupist. Siis on tegemist natsionalismi või šovinismiga.-[muuda lähteteksti]

Kas see viimane lause pole mitte väga kehv? Natsionalism ehk rahvuslus ei kätke endas automaatselt šovinismi. Seega väita siin, et rahvuslus on -negatiivne patriotism ja see sisaldab üleolekutunnet teiste suhtes- on ikka üpris kummastav. Seega ma väidan, et see -natsionalism- tuleks sellest lausest küll eemaldada ja jätta ainult šovinism alles. Või, siis asendada kogu see lõpp sõnapaariga -rahvuslik šovinism-. Või on keegi eri meelt?